ΝΤΕΜΠΟΥΤΟ ΜΕ ΝΙΚΗ ΓΙΑ ΣΚΑΡΑΦΙΓΚΑ

0

Την πρώτη της νίκη στο Πρωτάθλημα ΟΠΑΠ Ανδρών Α’ Κατηγορίας “Τάσος Μητσόπουλος” πέτυχε η ΕΘΑ που νίκησε μέσα στο “Τάσος Παπαδόπουλος Ελευθερία” την Ομόνοια με 75-67. Το παιχνίδι ήταν συναρπαστικό μέχρι τα τελευταία στάδια του, αφού ένα μόλις λεπτό πριν την λήξη του η ΕΘΑ ήταν μπροστά στο σκορ με μόλις ένα πόντο διαφορά.

Οι γηπεδούχοι κατάφεραν να δημιουργήσουν διαφορά μέχρι και 14 πόντων, όμως οι φιλοξενούμενοι στην τελευταία περίοδο έφεραν το παιχνίδι στα ίσα και διεκδίκησαν μέχρι τέλους την νίκη, χωρίς να τα καταφέρουν. Κορυφαίος παίκτης του αγώνα ο Γκόλντεν της ΕΘΑ που πέτυχε 22 πόντους.

Η Ομόνοια ήταν η ομάδα που μπήκε πιο δυνατά στην πρώτη περίοδο και πήρε προβάδισμα με 6-0 πολύ νωρίς. Όμως η ΕΘΑ με ένα σερί οκτώ πόντων έφερε τούμπα το παιχνίδι και πήρε αυτή προβάδισμα με 8-6. Σε γενικές γραμμές το πρώτο δεκάλεπτο ήταν ισορροπημένο ανάμεσα στις δύο ομάδες, με τους “κιτρινόμαυρους” να είναι ανεβασμένοι στα τελευταία λεπτά και να παίρνουν προβάδισμα στο σκορ με 18-14.

Στην δεύτερη περίοδο τα δεδομένα ήταν διαφορετικά. Η ΕΘΑ ήταν αρκετά καλύτερη μέσα στο γήπεδο, καταφέρνοντας να ανεβάσει την διαφορά του σκορ στον αγώνα κατά εννέα πόντους, με την περίοδο να ολοκληρώνεται στο 42-29 υπέρ της. Σε αυτό το δεκάλεπτο η Ομόνοια έκανε αρκετά λάθη, που επέτρεψαν στην ΕΘΑ να αυξήσει την διαφορά της στο σκορ.

Μουδιασμένα μπήκαν οι δύο ομάδες στα πρώτα λεπτά του δεύτερου ημιχρόνου, κάνοντας κάποια λάθη. Με την πάροδο του χρόνου όμως ανέβηκαν. Καλύτερα πατούσε στο γήπεδο η Ομόνοια σε αυτή την περίοδο, όπου μείωσε την διαφορά που την χώριζε από την ΕΘΑ στους εννέα πόντους, με το δεκάλεπτο να ολοκληρώνεται στο 53-44 υπέρ των γηπεδούχων. Οι “πράσινοι” όμως κατάφεραν και μείωσαν στους έξι πόντους, όταν το σκορ ήταν 50-44, στο 28:37 της αναμέτρησης, με την ΕΘΑ όμως να πετυχαίνει τρεις πόντους στα επόμενα λεπτά.

Η τελευταία περίοδος είχε πολύ καλό ρυθμό και από τις δύο ομάδες. Η Ομόνοια έκανε ότι μπορούσε για να πετύχει την ανατροπή στο παιχνίδι, ενώ η ΕΘΑ προσπαθούσε να κρατήσει το υπέρ της σκορ και να αυξήσει την διαφορά που την χώριζε από την αντίπαλο της. Το συγκρότημα του Νικόλα Παπαδόπουλου κατάφερε να μειώσει σε δύο πόντους το σκορ στο 33:33 του αγώνα, με το σκορ να είναι 57-55 υπέρ της ΕΘΑ, ενώ στο 34:50 οι “πράσινοι” ισοφάρισαν στο παιχνίδι σε 60-60! Οι γηπεδούχοι όμως ήταν πολύ καλοί στην συνέχεια, αφού πέτυχαν έξι σερί πόντους και δημιούργησαν εκ νέου μία διαφορά ασφαλείας. Η διαφορά στο σκορ όμως παρέμεινε αρκετά μικρή, αφού ένα λεπτό πριν την λήξη του αγώνα το σκορ ήταν στο 68-67 υπέρ της ΕΘΑ.

Δεκάλεπτα: 18-14, 42-29, 53-44, 75-67

ΕΘΑ (Γεώργιος Σκαραφίγκας): Πακ 20 (5), Γκόλντεν 22 (3), Αναστασιάδης, Δημητρίου 3 (1), Τράικοβ, Κασκίρης, Πίαρσον 14, Χένρι 9 (1), Χρίστου.

ΟΜΟΝΟΙΑ (Νικόλας Παπαδόπουλος): Γεωργίου, Παπακώστας 3 (1), Καραγιάννης, Χριστοδουλίδης, Μάνιγκατ 18 (3), Μπράουν 18 (1), Ρόμπινσον 14 (4), Νουακουκόνι 6, Τζαμάρ 8 (2)

basketball.org.cy

Coffee House