ΞΥΠΝΗΣΑΝ ΜΝΗΜΕΣ ΑΠΟ ΤΟ 1970

0

Την 1η της εκδήλωση με όνομα «Χριστουγεννιάτικο Τουρνουά Ακαδημιών» πραγματοποίησε η Ανόρθωση Αμμοχώστου το Σάββατο 12 Δεκεμβρίου 2015. Ο στόχος της καλαθοσφαιρικής Ανόρθωσης είναι να μπορέσει να γίνει θεσμός τα επόμενα χρόνια, με την συμμετοχή πολλών ομάδων από όλη την Κύπρο.

Στην εκδήλωση συμμετείχαν πέντε ακαδημίες από όλη την Κύπρο, αφού πέραν της Ανόρθωσης το παρών τους έδωσαν οι Άτλαντας, ΝΒΑ, ΑΣΙΛ και Heritage, με συνολικά 120 παιδιά! Αξίζει να σημειωθεί πως πέραν των αθλητικών αγώνων έγιναν παρουσιάσεις προς του γονείς από αθλητική ψυχολόγο και διατροφολόγο.

Για το 1ο «Χριστουγεννιάτικο Τουρνουά Ακαδημιών» μίλησε στην ιστοσελίδα της ΚΟΚ ο Γενικός Διευθυντής του Τμήματος Καλαθόσφαιρας της Ανόρθωσης, κ. Σάκης Πασάς.

«Θεωρούμε πως πραγματοποιήθηκε μία άκρως πετυχημένη διοργάνωση, που άφησε όλους τους παρευρισκόμενους ευχαριστημένους. Μετά από μία παύση 37 ετών του τμήματος είδαμε να μαζεύονται ξανά οι παλαίμαχοι καλαθοσφαιριστές της Ανόρθωσης μαζί. Η διοργάνωση αφορούσε παιδιά των τμημάτων Κ8 και Κ10, σε μία προσπάθεια που κάνουμε για να μπορέσουν αυτά τα παιδιά να γνωρίσουν καλύτερα το άθλημα, πέραν των καθημερινών τους προπονήσεων. Προσπαθήσαμε στην Ανόρθωση να δημιουργήσουμε μία πλήρες ομάδα, αφού πέραν του προπονητικού τιμ, έχουμε στην ομάδα μας Αθλητική Ψυχολόγο, Διατροφολόγο, Εργοφυσιολόγο και Φυσιοθεραπευτή, ώστε να προσφέρουμε την μεγαλύτερη δυνατή στήριξη στους αθλητές μας.

Κατά την διάρκεια της εκδήλωσης το κλίμα ήταν συναισθηματικά φορτισμένο, αφού μέσα στο γήπεδο είχαμε τέσσερις γενιές καλαθοσφαιριστών, από 5 έως και 80 ετών. Εν κατακλείδι θα ήθελα να ευχαριστήσω τον πρόεδρο της Ανόρθωσης κ. Χαράλαμπο Μανώλη, και το σωματείο της ομάδας μας, όπως και τον πρόεδρο της Κυπριακής Ομοσπονδίας Καλαθοσφαίρισης κ. Λούη Δημητρίου για την παρουσία του, που δείχνει πόσο πολύ αγαπάει το άθλημα, αλλά και για όλη την βοήθεια που μας προσφέρει η Ομοσπονδία. Επίσης να ευχαριστήσω τους παλαίμαχους που ήρθαν και μας στήριξαν, τους προπονητές των άλλων ακαδημιών που πρόθυμα συμμετείχαν στην διοργάνωση, αλλά και τους γονείς που έφεραν τα παιδιά τους. Στόχος μας είναι να έρθουν περισσότερα παιδιά στην καλαθόσφαιρα, το άθλημα που γνωρίζουμε και αγαπούμε».

Πατήστε εδώ για να δείτε φωτορεπορτάζ από την εκδήλωση

Coffee House