ΞΑΝΑ “ΔΗΜΙΟΣ” ΤΗΣ ΑΕΚ Ο ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΙΔΗΣ

0

Ο Αντώνης Κωνσταντινίδις κάνει περήφανο το κυπριακό μπάσκετ στην Ευρώπη, οδηγώντας εκ του ασφαλούς την Ροβινάρι στο FIBA Europe Cup. Βέβαια, ο Κύπριος τεχνικός “πλήγωσε” για δεύτερη φορά σε έναν μήνα την ΑΕΚ Λάρνακας, υποχρεώνοντάς την στην ήττα με 87-82.

Όπως και στο ματς του πρώτου γύρου στο “Κίτιον”, έτσι και τώρα, η Πετρολίνα ήταν πολύ καλή. Διεκδίκησε επί ίσοις όροις το ροζ φύλλο και το έχασε στις λεπτομέρειες. Βέβαια, αυτή τη φορά το προβάδισμα και τον έλεγχο τον είχαν κατά τη διάρκεια ματς οι Ρουμάνοι και η ΑΕΚ προσπάθησε να κάνει την ανατροπή, έφτασε κοντά στην πηγή και δεν ήπιε νερό. Το σενάριο, λοιπόν, ήταν λίγο διαφορετικό, όμως η κατάληξη ίδια. Στο διά ταύτα, με εκτός έδρας επικράτηση επί της Σιγκάλ στην τελευταία αγωνιστική, οι πρωταθλητές θα βρεθούν στην επόμενη φάση της διοργάνωσης, πραγματοποιώντας μια τεράστια, ιστορικής σημασίας επιτυχία.

Σε μια υψηλού επιπέδου μονομαχία στην προπονητική… σκακιέρα, που είχε τον χαρακτήρα “εμφυλίου” λόγω της εξαιρετικής παρουσίας και του Λίνου Γαβριήλ, ο Κωνσταντινίδης έδειξε πως οι Κύπριοι προπονητές μπορούν να διαπρέψουν στο εξωτερικό, κάτι που έχει κάνει πρώτος απ’ όλους ο προπονητής της ΑΕΚ.

Η Ροβινάρι είχε αρκετούς διακριθέντες με τους Μακ και Ντιγκς να έχουν από 14 πόντους, έκαστος, τη στιγμή που οι Ραντοσάβλιεβιτς και Εζιούκβου είχαν 11 και 10, αντίστοιχα. Για την ΑΕΚ ο Θαντ ΜακΦάντεν ήταν ξανά συγκλονιστικός, φορτώνοντας το ρουμανικό καλάθι με 29 πόντους (6/14 τρίποντα), ενώ ο Πρίμοζ Μπρέζετς πρόσθεσε 17 (με μόλις τέσσερα ριμπάουντ) και ο Ιάκωβος Παντελή 13…

MVP:
Ο Λαμόντ Μακ ήταν όπως και στο ματς του πρώτου γύρου ο κορυφαίος της Ροβινάρι στην επικράτησή της επί της ΑΕΚ Λάρνακας. Ο Αμερικανός πάουερ φόργουορντ έβγαλε ενέργεια, πήρε πρωτοβουλίες και έδειξε πως δεν φοβάται τις ευθύνες.

To ΒΟΧSCORE της Ροβινάρι
ροβινα

To ΒΟΧSCORE της ΑΕΚ Λάρνακας
αε

Coffee House