ΠΕΤΡΟΛΙΝΑ ΑΕΚ-ΚΕΡΑΥΝΟΣ ΣΤΡΟΒΟΛΟΥ: PRE-GAME

0

Με ένα ντέρμπι ολκής, όπως της αρμόζει, ξεκινάει επίσημα η αγωνιστική περίοδος 2015-2016 στην Α’ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ ΟΠΑΠ ΑΝΔΡΩΝ. Το κλειστό του Αθλητικού Κέντρου Κιτίου ανοίγει τις πύλες του στις επτά το απόγευμα για να φιλοξενήσει τη μονομαχία της ΑΕΚ Πετρολίνα με τον Κεραυνό. Προγνωστικά; Ούτε κατά διάνοια!

Οι δύο ομάδες ενισχύθηκαν σημαντικά, θωράκισαν τα ρόστερ τους και δικαιούνται να ονειρεύονται πρωτάθλημα. Ωστόσο, ακόμα είναι πάρα πολύ νωρίς και το μεγάλο σημερινό ντέρμπι είναι περισσότερο γοήτρου. H ομάδα του Γιώργου Κετσελίδη παίζει στην έδρα της, κι ως τούτου έχει ένα μικρό πλεονέκτημα για το ροζ φύλλο, όμως ο ικανότατος τεχνικός ξέρει πως οι παίκτες του θα πρέπει να δώσουν τον καλύτερό τους εαυτό για να τα καταφέρουν.

Το ευχάριστο για το συγκρότημα της Λάρνακας είναι πως θα παίξει κανονικά ο Ιάκωβος Παντελή, ο οποίος είχε πέσει άτσαλα στο παρκέ λίγο πριν τελειώσει το ματς της Τρίτης κόντρα στη Ροβινάρι για την 2η αγωνιστική του FIBA Europe Cup. Ο πολύπειρος Κύπριος γκαρντ συνήλθε άμεσα και τέθηκε στη διάθεση του προπονητή του, παρότι έχει χτυπήσει στην περιοχή πλάγια του αυχένα.

aek larnakas

Η ομάδα της Λάρνακας κατέκτησε πριν από λίγες μέρες το Σούπερ Καπ, κάμπτοντας την αντίσταση της ΕΘΑ και στη συνέχεια πραγματοποίησε δύο καλές ευρωπαϊκές εμφανίσεις, χάνοντας οριακά τόσο στο Καζακστάν από την Αστάνα, όσο και στο Κίτιον από την ρουμανική Ροβινάρι του Αντώνη Κωνσταντινίδη. Διαθέτει έναν καλό κορμό παικτών, που την οδήγησαν πέρυσι στην κορυφή και η παρουσία του Γιώργου Κετσελίδη στον πάγκο αποτελεί εγγύηση για τη συνέχιση της επιτυχημένης πορείας.

Ο Κεραυνός θέλει φέτος να αλλάξει επίπεδο και να διεκδικήσει τον τίτλο του πρωταθλητή. H έλευση του Νίκου Στυλιανού δίνει ένα έξτρα κυπριακό όπλο στα χέρια του Χριστόφορου Λειβαδιώτη, ο οποίος ανέλαβε τα ηνία μετά από μια εξαιρετική σεζόν στην ΕΘΑ, φέρνοντας μαζί του και τον Μπάνε Τόμιτς, ενώ το κόλπο γκρόσο έγινε με την απόκτηση του Νίκου Στυλιανού, που αρχικά είχε κλείσει στην Ελλάδα και στον Εθνικό Πειραιώς.

keravnos

KEY MATCH-UPS:

Ιάκωβος Παντελή vs Τόμας Μασάμπα

Ο Κύπριος γκαρντ έχει την ποιότητα να κάνει τη διαφορά σε ένα ντέρμπι και μετά την εξαιρετική του εμφάνιση κόντρα στη Ροβινάρι θέλει να συνεχίσει σε ανάλογους ρυθμούς. Η πιεστική του άμυνα πιθανότατα να τον φέρει μπροστά σε ένα από τα μεγάλα όπλα του Χριστόφορου Λειβαδιώτη. Ο Τόμας Μασάμπα αποτελεί σημαντική μονάδα για τον Κεραυνό και η απόδοσή του θα κρίνει πολλά.

Τόμισλαβ Πέτροβιτς vs Νίκος Στυλιανού

Ίσως το πιο δυναμικό ζευγάρι του μεγάλου ντέρμπι. Ο Κροάτης Τόμισλαβ Πέτροβιτς είναι ένας σκληρός φόργουορντ, με μακρινό σουτ και δίνει λύσεις σε πολλούς τομείς. Από την άλλη, ο Στυλιανού είναι εξαιρετικός αμυντικός, διαθέτει ποιότητα στην επίθεση και παίζει πάντα με πάθος και ψυχή. Μπορεί λόγω του τραυματισμού του στο πόδι να έχασε αρκετές προπονήσεις, όμως θα είναι και πάλι παίκτης-κλειδί, καθώς πρόκειται για έναν από τους καλύτερους εν ενεργεία Κύπριους περιφερειακούς.

Πρίμοζ Μπρέζετς vs Μπάνε Τόμιτς

Ό,τι και να πει κανείς για την πορεία και τις παραστάσεις του Πρίμοζ Μπρέζετς θα είναι λίγο. Η παρουσία του Σλοβένου γίγαντα είναι τιμή για την Πετρολίνα ΑΕΚ και ολόκληρο το κυπριακό πρωτάθλημα και το σημαντικότερο είναι πως παρά τα 36 του χρόνια πρόκειται για επαγγελματία.  Δύσκολα αντιμετωπίζεται κοντά στο καλάθι, ενώ διαθέτει εξαιρετικό σουτ και από τα 5-6 μέτρα. Ωστόσο, ο Μπάνε Τόμιτς έχει τη δύναμη και την ψυχή για να τον κοντράρει όσο μπορεί, παρότι υστερεί σε ύψος, αλλά και σε ποιότητα. Πέρυσι, απέδειξε με τη φανέλα της ΕΘΑ πως μπορεί να κάνει μεγάλα πράγματα.

Διαιτητές: Δημητρίου Αντώνης, Σάντος Χαράλαμπος, Πλακωτας Γιάννης
Κριτές: Κωνσταντίνου Ευγενία (Σημειωτής), Κοφίνη Δήμητρα (Βοηθός Σημειωτή), Λουκά Άντρη (Χρονομέτρης), Σάββα Γεωργία (Χειριστής 24”), Κοφίνη Δήμητρα (Κριτής)
Στατιστικολόγοι: Πραξιτέλους Διομήδης, Αργυρού Αργύρης, Χατζήμπεη Άντρη
Κομισάριος: Σάββα Κώστας

Coffee House