ΠΟΙΟΣ ΕΙΝΑΙ Ο ΓΙΩΡΓΟΣ ΒΟΒΟΡΑΣ… (PICS)

0

Γιώργος Βόβορας, λοιπόν… Αυτός θα είναι ο διάδοχος του Πάνου Γιανναρά στην τεχνική ηγεσία του ΑΠΟΕΛ και πλέον η ομάδα γυρίζει σελίδα και βαδίζει σε μια εντελώς νέα εποχή. Ο Ελλαδίτης τεχνικός είναι ο ηγέτης της επόμενης μέρας και το cyprusbasket.net σκιαγραφεί το προφίλ του. Ο καταξιωμένος Αργύρης Πεδουλάκης έχει συνεργαστεί μαζί του πολλές φορές και τον εμπιστεύεται με κλειστά μάτια.
vovoras2
Ο νέος τεχνικός των “γαλαζοκίτρινων” γεννήθηκε στις 18 Ιανουαρίου του 1977 στην Αθήνα και μόλις ολοκλήρωσε τις σπουδές του στη Γυμναστική Ακαδημία το 2000, μπήκε κατευθείαν στον… χορό, αναλαμβάνοντας χρέη βοηθού προπονητή στη Χαλκίδα. Εκεί έμεινε μέχρι το 2002, για να ακολουθήσουν ο ΑΛΦ Αλίμου, ο Μίλωνας και ο Δούκας, απ’ όπου αποχώρησε το 2007 και αποτέλεσε για μία σεζόν τον άμεσο συνεργάτη του Αργύρη Πεδουλάκη στο Ρέθυμνο, ενώ τον πήρε μαζί του και στον ΠΑΟΚ. Στη συνέχεια εργάστηκε στο πλευρό του πρώην προπονητή του Ολυμπιακού, Γιώργου Μπαρτζώκα για να ακολουθήσει λίγους μήνες αργότερα η πρώτη του φορά ως χεντ κόουτς, αναλαμβάνοντας τα ηνία του ΟΦΗ.
vovoras
Επέστρεψε στην Α1 και έγινε ξανά ασίσταντ, αυτή τη φορά στα Τρίκαλα, ενώ από το 2010 μέχρι το 2012 συνεργάστηκε ξανά με τον Αργύρη Πεδουλάκη, αυτή τη φορά στο Περιστέρι και στον Παναθηναϊκό, κατακτώντας μάλιστα και το πρωτάθλημα Ελλάδας! Ακολούθησε τον “Άρτζι” πέρυσι και στην Ούνικς Καζάν και παρότι ο έμπειρος προπονητής αποχώρησε πρόωρα, ο Εβγκένι Πασούτιν τον κράτησε δίπλα του.

Image

Ο Γιώργος Βόβορας γίνεται ξανά πρώτος προπονητής, αυτή τη φορά κάνοντας το αποφασιστικό βήμα στην Κύπρο για λογαριασμό του ΑΠΟΕΛ. Το όνομά του έπαιξε δίπλα σε καταξιωμένους Έλληνες προπονητές, που είχαν περισσότερες παραστάσεις σαν πρώτοι. Ωστόσο, τα στοιχεία που “κέρδισαν” τη διοίκηση ήταν η “δίψα” του για να φτάσει την ομάδα ψηλά, καθώς και το πλάνο που τους παρουσίασε.
ωοωο
Έδειξε πως είχε ψάξει σε βάθος το υπάρχον ρόστερ και πως ξέρει πού έρχεται τι θα βρει μπροστά του. Δεν θα κάνει αμέσως αλλαγές, αλλά προτίθεται να τσεκάρει πρώτα κάποια πράγματα πριν πάρει οριστικές αποφάσεις. Το μόνο σίγουρο είναι πως έχει τη θέληση και τις φιλοδοξίες να φανεί αντάξιος των προσδοκιών, έχοντας στο μπροστινό μέρος του μυαλού του σε ποιά ομάδα έρχεται και πόσα “βαριά” φανέλα έχει…

Coffee House