2 νέα κρούσματα κορωνοϊού στην Κύπρο – 891 συνολικά

0
Συνολικά 2 νέα επιβεβαιωμένα κρούσματα κορωνοϊού ανακοίνωσαν οι αρχές την Παρασκευή (08/5), 891 τα κρούσματα στο σύνολο στην Κύπρο.
Από σύνολο 1.957 εργαστηριακών διαγνώσεων

Στα δύο ανήλθαν την Παρασκευή τα νέα επιβεβαιωμένα περιστατικά κορωνοϊού στην Κύπρο από σύνολο 1.957 εργαστηριακών διαγνώσεων, όπως ανακοινώθηκε από τις αρχές.

Blue Island
 

Με βάση τα σημερινά στοιχεία, ο συνολικός αριθμός των θετικών περιστατικών ανήλθε στα 891, περιλαμβανομένων των δέκα που εντοπίστηκαν στις Βρετανικές Βάσεις.

Σύμφωνα με τη Μονάδα Επιδημιολογικής Επιτήρησης, από σύνολο 153 διαγνώσεων από τη διαδικασία ιχνηλάτησης ήδη επιβεβαιωμένων κρουσμάτων, βρέθηκε ένα θετικό περιστατικό.

Από σύνολο 286 διαγνώσεων από τα Μικροβιολογικά Εργαστήρια των Γενικών Νοσοκομείων δεν εντοπίστηκαν κρούσματα.

Επίσης, από σύνολο 224 εργαστηριακών διαγνώσεων σε άτομα που επέστρεψαν από το εξωτερικό τις προηγούμενες μέρες δεν εντοπίστηκε κανένα κρούσμα.

Επιπλέον, από σύνολο 416 εργαστηριακών εξετάσεων από ιδιωτική πρωτοβουλία προέκυψε ένα περιστατικό, ενώ από σύνολο 10 διαγνώσεων που προέκυψαν από το πρόγραμμα ελέγχου ειδικών ομάδων μέσω των ιατρείων δημόσιας υγείας δεν βρέθηκαν κρούσματα.

Επίσης από 868 διαγνώσεις από τον έλεγχο εργαζομένων στο λιανικό εμπόριο ποτών και τροφίμων, καθώς και σε εργοτάξια, δεν εντοπίστηκε κανένα θετικό κρούσμα.

ΚΥΠΕ

Star Balm