21 νέα κρούσματα στην Ελλάδα – 147 οι νεκροί

0
Τα 11 από τα νέα κρούσματα σημειώθηκαν σε δομή των Ενόπλων Δυνάμεων

Στα 2.663 ανέρχονται τα επιβεβαιωμένα κρούσματα του κορωνοϊού στην Ελλάδα καθώς καταγράφηκαν 21 νέα όπως ανακοίνωσε ο λοιμωξιολόγος Σωτήρης Τσιόδρας. Την ίδια ώρα, ακόμη ένας άνθρωπος έχασε τη ζωή του το τελευταίο 24ωρο με τον συνομικό αριθμό να ανέρχεται 147.

Blue Island
 

Ακόμη, 36 συμπολίτες μας βρίσκονται διασωληνωμένοι ενώ 82 είναι εκτός ΜΕΘ. Συνολικά, έχουν ελεγχθεί 87.052 κλινικά δείγματα.

Αναφορικά με τον τρόπο καταγραφής των θανάτων, ο κ. Τσιόδρας είπε αρχικά ότι η ταξινόμηση τους γίνεται με συγκεκριμένα κριτήρια. Οποιοσδήποτε θάνατος με συγκεκριμένα κριτήρια δεν μπορεί να αποδοθεί πουθενά άλλου και πως στη χώρα μας δεν υπήρξε υποεκτίμηση των θανάτων.

«Οι Ευρωπαϊκές χώρες και η Ελλάδα δεν υπεισέρχονται στο εάν συνέβαλε πολύ ή λίγο ο κορωνοϊός σε κάποιον θάνατο. Ακολουθούμε την επιστημονική τακτική. Δεν εξυπηρετούμε σκοπιμότητες», τόνισε.

Παράλληλα, σημείωσε πως η συντριπτική εικόνα των θυμάτων είχαν συμπτώματα πνευμονίας.

Σε μια ευχάριστη είδηση, ο κ. Τσιόδρας είπε πως σε ανακοίνωση Ολλανδών επιστημόνων παρουσιάστηκε ανθρώπινο αντίσωμα, σημειώνοντας πως πρόκειται για μία μεγάλη επιτυχία.

Star Balm