Η Α2 δημιουργεί νέα κατηγορία. Δεν αντικαθιστά τη Β’…

0

Στο άκουσμα της είδησης για τη δημιουργία της Α2 Κατηγορίας στην Κυπριακή Καλαθόσφαιρα, πολλοι σύγχυσαν τα πράγματα και κατάλαβαν άλλα αντί άλλων. Παρότι το τονίσαμε από την πρώτη στιγμή, υπήρξε λάθος… μετάφραση!

Blue Island
 

Επισημαίνουμε, λοιπόν, τα εξής: καταρχάς ακόμα δεν έχει ολοκληρωθεί το τελικό πλάνο και δεν έχει δοθεί η συγκατάθεση των σωματείων για τη νέα σελίδα. Αν κυλήσουν όλα ομαλά, η κατηγορία που θα προκύψει, δεν θα αντικαταστήσει απλά τη Β’. Θα γίνει ό,τι και στην Ελλάδα, όπου υπάρχει η πρώτη τη τάξει κατηγορία (Α1), η δεύτερη (Α2) και η τρίτη (Β’).

Ο σκοπός αυτής της κίνησης είναι καθαρά αναπτυξιακός. Το σχέδιο περιλαμβάνει όριο ηλικίας στην Α2 (πιθανότατα το 30ο έτος της ηλικίας), το οποίο σταδιακά θα πέφτει μέσα στην επόμενη τριετία και κάποια στιγμή θα φτάσει στο 27ο. Για να μην αναγκάζονται, όμως, οι μεγαλύτερης ηλικίας παίκτες να αποχωρούν πρόωρα από την ενεργό δράση ή να περιμένουν πότε θα έρθει ο Μάρτιος να παίξουν στο Ερασιτεχνικό, θα αγωνίζονται στη Β’ κατηγορία, όπου δεν θα υπάρχουν περιορισμοί.

Οι εξελίξεις προχωρούν και στις πρώτες ημέρες του Σεπτέμβρη θα ξέρουμε τι ακριβώς θα συμβεί!

Star Balm