ΑΕΛ – ΕΘΑ 79-75 (Τελικός κυπέλλου 2008): Όταν ο Κυριάκος έφθασε κυριολεκτικά στο παραπέντε!

0

Με αφορμή το πρωινό αφιέρωμα που κάναμε στον Κυριάκο Αδάμου, τώρα αναρτούμε και μια μεγάλη στιγμή του ιδίου ως προπονητή και συγκεκριμένα, τότε που είχε αναλάβει τα ηνία της ΕΘΑ.

 

Ήταν ο τελικός κυπέλλου του 2008, που είχε διεξαχθεί στο «Κίτιον», ανάμεσα στην ΑΕΛ και στην ΕΘΑ. Οι γαλαζοκίτρρινοι διέθεταν την εποχή εκείνη μιαν πανίσχυρη ομάδα, η οποία κατά την αμέσως προηγούμενη χρονιά, είχαν συμπληρώσει μιαν πενταετία, μόνιμης κατάκτησης των πρωταθλημάτων!

Η δε ΕΘΑ, εκείνη τη χρονιά είχε φθάσει για πρώτη φορά στην ιστορία της, σε τελικό κυπέλλου και δεν ήταν και λίγοι εκείνοι που είχαν… απονείμει το τρόπαιο της κυπελλούχου, στην ομάδα της Λεμεσού, πριν καν από το πρώτο του τζάμπολ!

Ωστόσο, στο παιχνίδι έγιναν άλλα πράγματα!

Άλλωστε, ήταν τελικός.

Στο τέλος, τα κατάφερε η ΑΕΛ (που σημειωτέο κατέκτησε τον ίδιο τίτλο και την επόμενη χρονιά, απέναντι στον ΑΠΟΕΛ) κερδίζοντας με 79-75, σε ένα παιχνίδι που κυριολεκτικά, κρίθηκε στο τέλος και όπως συμβαίνει πάντα σε τέτοιες περιπτώσεις, τη νίκη παίρνει ο πιο τυχερός!

Ήταν έκδηλη η απογοήτευση του Κυριάκου Αδάμου, μετά από εκείνο το παιχνίδι, όπου κυριολεκτικά είχε φθάσει στο… παραπέντε για να κέρδιζε τον τίτλο και όταν λέμε παραπέντε, εννοούμε, ότι η ομάδα του δε σημείωσε… πέντε πόντους επιπλέον!

Star Balm