ΑΕΛ: Με βαριά φανέλλα οι μικρές

0

Σίγουρα χάρηκαν πολύ οι μικρές στην φωτογραφία.

Blue Island
 

Δεν ήταν απλά στην αποστολή, δεν μπήκαν όταν κρίθηκαν οι αγώνες απλά για να γράψουν συμμετοχή, αλλά πήραν κανονικό χρόνο συμμετοχής όπως τις υπόλοιπες πρωτοκλασσάτες, έμπειρες παίκτριες της βασίλισσας και σε καμία περίπτωση δεν πέρασαν απαρατήρητες. Σε ορισμένες φάσεις έκλεψαν την παράσταση και τα σχόλια και οι ερωτήσεις των θεατών έπεφταν βροχή.

Για μας δεν ήταν έκπληξη, τις γνωρίζαμε,αφού ο Γιώργος Παλάλας τις είχε ρίξει από πέρσυ στα βαθιά,δίνοντας τους χρόνο συμμετοχής στην πρώτη ομάδα. Οι μικρές είναι στην ηλικία των 14 προς 15 χρόνων και είναι χαρά του κάθε μπασκετόφιλου να βλέπει νεαρές παίκτριες να προωθούνται στην πρώτη ομάδα και να μπορούν να αντεπεξέλθουν στην Ά κατηγορία.

Πόσο μάλλον όταν προωθούνται από ομάδα της οποίας το άκουσμα του ονόματος της αποτελεί δέος και είναι ίσως η πιο πετυχημένη στην ιστορία της Κυπριακής καλαθόσφαιρας. Οι τίτλοι τα λένε όλα.

Η φανέλλα για τις μικρές είναι βαριά, όμως σίγουρα με προπονητή τον Γιώργο Παλάλα, έναν από τους μεγαλύτερους καλαθοσφαιριστές που έβγαλε το νησί, αλλά και πλάι στις πρωτοκλασσάτες παίκτριες που διαθέτει το ρόστερ της ΑΕΛ, έχουν να μάθουν πολλά και να αποτελέσουν τη νέα γενιά της βασίλισσας τα επόμενα χρόνια. Εδώ αξίζει να αναφέρουμε και τον διπλό σε εισαγωγικά ρόλο της διεθνούς καλαθοσφαιρίστριας Άνθιας Παπαδούρη,ενα άλλο μεγάλο κεφάλαιο για την ΑΕΛ, η οποία είναι προπονήτρια των μικρών στα τμήματα υποδομής και συμπαίκτρια τους στην πρώτη ομάδα.

Από ότι γνωρίζουμε μάλιστα,υπάρχουν και άλλες ταλαντούχες καλαθοσφαιρίστριες στα τμήματα υποδομών που ο Γιώργος Παλαλας αναμένεται να δώσει το βάπτισμα του πυρός στην πρώτη ομάδα κατά τη φετινή χρονιά.Τον δρόμο άλλωστε τον ξέρει πολύ καλά, τόσο ο προπονητής αλλά και όλο το οικοδόμημα με πιο κοντινά παραδείγματα των Σοφία Στυλιανίδη και Δήμητρα Παπαλλά.

Οι ακαδημίες της ΑΕΛ αποτελούν παράδειγμα προς μίμηση εδώ και πολλά χρόνια.Με σωστά βήματα,μεθοδική δουλειά,χωρίς τυμπανοκρουσίες και προπάντων με σωστούς ειδικευμένους προπονητές στον τομέα των ακαδημιών.

Στην φωτογραφία από αριστερά η Γεωργία Μιχαήλ, Εύα Κέστα, Ιωάννα Φτερούδη και Ιω Κέστα ποζάρουν περήφανες έχοντας στην μέση, προπονητή τους έναν από τους μεγαλύτερους θρύλους του Κυπριακού μπάσκετ Γιώργο Παλάλα.

Star Balm