ΑΕΛ: Πως από το… 0-8 κατάφερε να σωθεί!

0

Αγωνιστική περίοδος 1995-1996. Η ΑΕΛ, είχε θεωρηθεί πριν από την έναρξη του Πρωταθλήματος εκείνου, ως η πιο αδύνατη ομάδα και ως το πρώτο φαβορί για να υποβιβαζόταν στη 2η κατηγορία…

 

Πράγματι, το ξεκίνημα επαλήθευε τις εκτιμήσεις μιας και οι γαλαζοκίτρινοι της Λεμεσού, παρότι είχαν στις τάξεις τους, έναν από τους πλέον καλύτερους ξένους που πέρασαν ποτέ από τα γήπεδα μας, τον Γκλεν Μπλάκγουελ, είχαν ξεκινήσει με οκτώ ήττες, στους πρώτους ισάριθμους αγώνες τους…

Τότε, οι ιθύνοντες της ομάδας, επέλεξαν το Γιώργο Τριανταφυλλίδη για να αναλάμβανε την τεχνική ηγεσία.

Ο Κύπριος τεχνικός κατάφερε να ανεβάσει ψυχολογικά την ομάδα, καθώς στα δυο πρώτα του παιχνίδια, την οδήγησε σε ισάριθμες νίκες.

Κατά την 9η αγωνιστική, η ΑΕΛ νίκησε στο (παλιό) «Ν. Σολομωνίδης» την ΠΑΕΕΚ (που ήταν επίσης στα χαμηλά) με 75-71 και στη 10η αγωνιστική, νίκησε μέσα στο «Τ. Παπαδόπουλος-Ελευθερία» (χωρίς το… Παπαδόπουλος τότε) με 62-61, την (ευρισκόμενη στην 3η θέση, εκείνη την αγωνιστική), Ομόνοια, χάριν σε ένα τρίποντο του Μπλάκγουελ, στο 39`55“!

Στη συνέχεια, ήλθαν και άλλες επιτυχίες και έτσι, η ΑΕΛ κατάφερε στο τέλος να παραμείνει στην κατηγορία και κατά την επόμενη χρονιά, δεν έφθασε στο… τσακ, στην τελική φάση των πλέι-οφ.

Star Balm