Αιχμές του ομοσπονδιακού προπονητή της Γαλλίας Βενσάντ Κολέ : “Δεν είναι δίκαιο κάποιες ομάδες να ξεκουράζονται 1 μέρα και άλλες 2!”

0

Ο Βενσάντ Κολέ δεν βρίσκει δίκαιο το σύστημα, που έδινε μία λιγότερη ημέρα ξεκούρασης στη Γαλλία, τονίζοντας πάντως πως η νίκη της Αργεντινής ήταν κάτι που άξιζε. Η αποθέωση από τον Ρούντι Γκομπέρ.

 

Ο Γάλλος προπονητής ερωτήθηκε στη Συνέντευξη Τύπου για το να θεωρεί δίκαιο το γεγονός πως η Αργεντινή, βάσει προγράμματος, είχε μία παραπάνω ημέρα ξεκούρασης, με τον Βενσάν Κολέ να τονίζει πως κάτι τέτοιο δεν θα έπρεπε να γίνεται, τονίζοντας παράλληλα πως η ομάδα του δεν προπονήθηκε το προηγούμενο βράδυ, λόγω ταξιδιού.

Παρόλα αυτά, ξεκαθάρισε πως οι αντίπαλοί του άξιζαν τη νίκη.

Αναλυτικά όσα είπε:

”Eίναι άδικο. Δεν θέλω να βρω δικαιολογίες αλλά έτσι είναι νομίζω. Δεν είναι δίκαιο για μία ομάδα όταν έχει 2 ημέρες να ξεκουραστεί και να προετοιμαστεί. Ακόμα και αν δεν ξέρουν τη πρώτη ημέρα τον αντίπαλό τους. Ξέρουν όμως το ζευγάρι και μπορούν να κάνουν προετοιμασία. Και μπορούν να ξεκουραστούν, ειδικά όταν εμείς έχουμε ταξίδι.

Αν ήμασταν στο ίδιο σημείο, δεν θα είχε σημασία. Δεν είναι το ίδιο όμως, όταν η μία ομάδα ταξιδεύει για 8 ώρες και δεν προπονείται το προηγούμενο βράδυ, λόγω κόπωσης. Γιατί δεν κάναμε προπόνηση; Επειδή είχαμε ματς τη προηγούμενη ημέρα και ήταν δύσκολο. Όπως και να έχει, η Αργεντινή έπαιζε φοβερά και άξιζε τη νίκη”.

Γκομπέρ: ”Καλύτερη ομάδα η Αργεντινή”

Ο Ρούντι Γκομπέρ αποθέωσε τον τρόπο με τον οποίο αγωνίστηκε απέναντι στη γαλλική ομάδα η Αργεντινή, ξεχωρίζοντας τους Λουίς Σκόλα-Φακούντο Καμπάτσο!

”Ήταν καλύτερη ομάδα, από την πρώτη μέχρι την τελευταία στιγμή. Ήταν πιο επιθετική, έπαιξαν περισσότερο σαν ομάδα, δεν μπορούσαμε να βγάλουμε μια φάση, μας πίεζαν πολύ. Ήταν κυρίαρχοι από το πρώτο μέχρι το τελευταίο λεπτό. Δεν ήταν έκπληξη. Παίξαμε μαζί τους στην προετοιμασία. Ξέραμε το στυλ τους, τρέχουν παντού, είναι επιθετικοί, πασάρουν καλά, ο Καμπάτσο σκοράρει, όλοι μαζί παίζουν πολύ καλά. Το περιμέναμε αυτό. Τα εύσημα πάνε όλα σε αυτούς.

Όπως λέω πάντα, δουλειά μου δεν είναι να σταματήσω έναν παίκτη, αλλά μια ομάδα. Έκανε πολύ καλή δουλειά o Σκόλα. Όποτε είχαμε κάποιον κοντύτερο πάνω του, έκανε post up κι άνοιγε το γήπεδο ως “4άρι”. Πήρε δύσκολα σουτ στο τέλος και μας τιμώρησε”. 

Star Balm