Άνκα Στοενέσκου: Σφραγίδα ξανθής απόχρωσης από Ρουμανία!

0

Η Άνκα Στοενέσκου, είναι μια από τις κορυφαίες ξένες παίκτριες που πέρασαν ποτέ από την Κυπριακή Γυναικεία καλαθόσφαιρα και αν σε αυτό, ληφθεί υπόψιν και η συνολική της προσφορά, τότε κάποιοι έχουν να λένε, ότι ήταν η κορυφαία όλων!

Blue Island
 

Η Άνκα Στοενέσκου, κατάγεται από τη Ρουμανία και την πρωτοχρονιά, έπιασε τα 40.

Ωστόσο, η καριέρα της εδώ στην Κύπρο, άφησε μια δική της ξεχωριστή σφραγίδα, όντας μια γκαρντ, που είχε φοβερή αντίληψη στο παιχνίδι της, ξέροντας πότε έπρεπε να οργανώσει, να αμυνθεί, αλλά και να πάρει και το σουτ (που πολλές φορές, ήταν και το καθοριστικό).

Για πρώτη φορά, ήλθε στην Κύπρο για λογαριασμό του Κεραυνού, κατά την αγωνιστική περίοδο 2005-2006 και την επόμενη χρονιά, πήγε στον Αχιλλέα, όπου παρέμεινε και εκεί για μια χρονιά.

Την επόμενη (2007-2008) πήγε στην ΑΕΛ, όπου κατέγραψε τις μεγαλύτερες στιγμές της (εν Κύπρο) καριέρα της, όταν βοήθησε στα μέγιστα τη γαλαζοκίτρινη ομάδα, στο να καταγράψει τις μεγαλύτερες της επιτυχίες, σε Ευρωπαϊκό επίπεδο.

Στην ΑΕΛ, έμεινε για δυο χρόνια, για να συνεχίσει την καριέρα της στο Ισραήλ και από τότε (δυστυχώς) δεν ήλθε ξανά στην Κύπρο, για να αγωνισθεί σε κάποιαν ομάδα.

Τη στιγμή που ενώ σήμερα έχει πιάσει τα 40, εν τούτοις συνεχίζει την καριέρα της, στην πατρίδα της, αγωνιζόμενη με τη φανέλα της Ταργκόβιστε, όπου παίζει κατά τα δυο τελευταία χρόνια.

Το πέρασμα της από την Κύπρο, έχει αφήσει τις καλύτερες εντυπώσεις, όχι μόνο λόγω αγωνιστικής αξίας, αλλά και των χαμηλών τόνων προφίλ που τη χαρακτηρίζει, προφίλ που συνοδεύεται με τον επαγγελματισμό της!

Star Balm