Anorthosis Basketball – News Letter από Τμήμα επικοινωνίας (Παρουσίαση Ανδρικής ομάδας – Δηλώσεις Σάκη Πασσά)

0

Δελτίο τύπου έστειλε πριν από λίγο στα ΜΜΕ, το τμήμα επικοινωνίας της Ανόρθωσης, στο οποίο περιγράφεται ένα οδοιπορικό για την επαναλειτουργία της Ανδρικής ομάδας, καθώς και δηλώσεις του παίκτη αλλά και διευθυντή της Ανόρθωσης, Σάκη Πασσά, τόσο για την επαναδραστηριοποίηση, αλλά και για το πρώτο παιχνίδι της χρονιάς.

 

Το κείμενο:

Αγαπητοί φίλοι της ΑΝΟΡΘΩΣΗΣ και λοιποί φίλαθλοι,

Δίνοντας συνέχεια στις παρουσιάσεις-ανασκοπήσεις των καλαθοσφαιρικών μας ομάδων κατά τη φετινή αγωνιστική περίοδο, φθάνουμε και στην κορυφή της κυανόλευκης «ναυαρχίδας» που δεν είναι άλλη, εκτός από την Ανδρική μας ομάδα!

Θα είναι μια κάπως πιο μακροσκελής παρουσίαση, σε σχέση με τις άλλες μας ομάδες και για το λόγο αυτό, θα τη χωρίσουμε σε δυο μέρη και σήμερα, παρουσιάζουμε το πρώτο.

Σχόλια για την Ανδρική μας ομάδα: Ιστορία! Έτσι, με μια λέξη και ένα θαυμαστικό. Διότι, ήταν μια ιστορική στιγμή, η επαναδραστηριοποίηση της Ανδρικής μας ομάδας, για πρώτη φορά ύστερα από 44 χρόνια και μάλιστα, σε μιαν κατάσταση ξεριζωμού…

Όμως, ήταν μια απόφαση που ήταν για καιρό στα σκαριά και στη σκέψη του προέδρου του σωματείου μας, του κ. Αντώνη Μικελλίδη. Χωρίς καμιάν περιστροφή, ήταν το πιο μεγάλο όνειρο του από τα όσα είχε ονειρευτεί για την Ανόρθωση μας και που το έκανε (όπως τα άλλα) να συναντήσουν την πραγματικότητα!

Είναι όμως απαραίτητο να ανοίξουμε ένα μικρό εισαγωγικό για κάτι πολύ σημαντικό! Τα όνειρα του κ. Μικελλίδη, δεν σταματούν εδώ…

Έχοντας στο πλευρό του από την πρώτη στιγμή, τον διευθυντή της ομάδας μας κ. Σάκη Πασσά, έναν άνθρωπο που ποτέ δεν μέτρησε χρόνο και ενέργεια για να ξαναδεί την αγαπημένη ομάδα του τόπου του, την Ανόρθωση να επανέρχεται στις επάλξεις, ο κ. Μικελλίδης, από την πρώτη στιγμή, διαπίστωσε ότι είχε τον ιδανικό άνθρωπο δίπλα του.

Πλαισιωμένο και από τους άλλους συνεργάτες και που όλοι μαζί, μόχθησαν για να μεγαλουργήσει ξανά η Ανόρθωση μας!

Μετά από όλα αυτά… η απόφαση ελήφθη! Η Ανδρική ομάδα της Ανόρθωσης… χτυπάει τη μπάλα ξανά στον αγωνιστικό χώρο, προπονείται, αγωνίζεται, βάζει καλάθια, νικάει!

Το πρώτο παιχνίδι

Το ημερολόγιο έδειχνε 20 Οκτωβρίου του 2019. Η αποστολή της Ανόρθωσης, επιβιβάζεται στο λεωφορείο, με τελικό προορισμό τη Λευκωσία και την αίθουσα «Τ. Παπαδόπουλος-Ελευθερία», όπου έκτακτα θα διεξαγόταν το εκτός έδρας παιχνίδι με αντίπαλο τον ΠΑΟΚ Κοκκινοτριμιθιάς, καθώς η αίθουσα στο Λύκειο του Αποστόλου Μάρκου, είχε κριθεί ακατάλληλη, λόγω καιρικών συνθηκών.

Πριν από την έναρξη του αγώνα, τόσο ο πρόεδρος κ. Μικελλίδης, η τεχνική ηγεσία και οι παίκτες, με καμάρι στέκονται για τη φωτογράφιση, όντας οι πρώτοι που μπήκαν στο γήπεδο με το σύμβολο του Φοίνικα στο στήθος, για πρώτη φορά μετά από 44 χρόνια!

Αδημονία, μέχρι να δοθεί το πρώτο τζάμπολ. Όπως και έγινε! Ο ήχος της κόρνας ήχησε, το παιχνίδι ξεκινούσε και από το πρώτο εκατοστό του δευτερολέπτου, η ιστορία είχε γραφτεί!

Η Ανόρθωση, είναι παρούσα και πάλι, στις καλαθοσφαιρικές επάλξεις του τόπου!

Ο Σάκης Πασσάς θυμάται…

Το τμήμα επικοινωνίας της Ανόρθωσης, μίλησε με τον διευθυντή της ομάδας μας, αλλά συνάμα και καλαθοσφαιριστή της Ανδρικής, για να περιγράψει το τι θυμάται από εκείνη τη μέρα:

«Πρέπει πρώτα να υπενθυμίσω, ότι η επαναδραστηριοποίηση της Ανδρικής ομάδας, προήλθε από μιαν διαδικασία 5 ετών!

Όταν λοιπόν έφθασε το πλήρωμα του χρόνου για να πραγματοποιηθεί αυτός, ο ονειρεμένος στόχος, κατά το καλοκαίρι, δουλέψαμε όλοι μαζί, για το κτίσιμο της.

Όσα άτομα θα έρχονταν στην ομάδα, έπρεπε εξ` αρχής να γνωρίζουν ότι πρόκειται για κάτι το επαγγελματικό.

Ξεκίνησαν οι προπονήσεις στην Αγία Φύλα και μετά πήγαμε στην αίθουσα της Β` τεχνικής σχολής Λεμεσού, όπου οι προπονήσεις έγιναν πιο τακτικές και στη συνέχεια, δώσαμε και τα πρώτα φιλικά.

Όλοι μας, νιώθαμε ότι το όνειρο πραγματοποιήθηκε και όσοι συμμετείχαν σε αυτήν την προσπάθεια, έγραψαν το όνομα τους στην ιστορία της Ανόρθωσης!

Έφθασε η μέρα για το πρώτο παιχνίδι. Μπήκαμε στο λεωφορείο για τη Λευκωσία και προσωπικά, σκεφτόμουν την πρώτη προπόνηση και μετέπειτα πορεία μου στην καλαθόσφαιρα.

Τώρα όμως, έβλεπα την ομάδα της καρδιάς μου, να μεταβαίνει για επίσημο παιχνίδι, μια αποστολή, παίκτες με τη στολή της Ανόρθωσης!

Λόγω καιρικών συνθηκών, δεν ήταν δυνατή η διεξαγωγή του αγώνα με τον ΠΑΟΚ Κοκκινοτριμιθιάς στο Λύκειο του Αποστόλου Μάρκου και μετά από διευθετήσεις, με τη μεσολάβηση της ΚΟΚ, το παιχνίδι θα διεξαγόταν στο Τ. Παπαδόπουλος-Ελευθερία. Εκεί, όπου αγωνίστηκα για πρώτη φορά στην καριέρα μου ως παίκτης του Εσπέρου, σε ένα φιλικό με τον ΑΠΟΕΛ!

Στο παιχνίδι, το παρών έδωσαν αρκετά στελέχη από τα άλλα τμήματα της ομάδας μας!

Η συγκίνηση ήταν έντονη. Βάλαμε τις στολές μας, μπήκαμε στο γήπεδο και το παιχνίδι ξεκίνησε.

Άπειρα τα αισθήματα συγκίνησης και εγώ προσωπικά, ένιωθα σαν να ήταν το πρώτο παιχνίδι της καριέρας μου!

Μετά από λίγο όμως, όλοι μας είχαμε πλέον συνειδητοποιήσει, ότι η Ανόρθωση είναι και πάλι εδώ»!

Με εκτίμηση,

Από Τμήμα Επικοινωνίας Anorthosis Basketball (News Letter)

Green Bungalow