Αντώνης Κωνσταντινίδης: Ο «Μουρίνιο» της Κυπριακής καλαθόσφαιρας!

0

Κάποτε ο πρώην πρόεδρος της ΚΟΚ, Λούης Δημητρίου, τον είχε αποκαλέσει… Μουρίνιο, αλλά για έναν άλλο λόγο σε σχέση με αυτόν που σκέφτηκα…

 

Τον αποκάλεσε έτσι, επειδή όπως του είχε πει, ήταν… «μούτρο», όσο ήταν προπονητής στην ΕΘΑ.

Ωστόσο τον παραλληλισμό με τον Πορτογάλο τεχνικό, τον εμπνεύστηκα από την καθαυτό του καριέρα!

Ο Αντώνης Κωνσταντινίδης, δεν ήταν ποτέ του ο μεγάλος σταρ σε μιαν ομάδα, όσο αγωνιζόταν, αλλά σαν προπονητής καταγράφει μιαν αξιόλογη καριέρα και τα ίδια ακριβώς είναι που ισχύουν και για τον Μουρίνιο!

Ο Αντώνης Κωνσταντινίδης, άνοιξε την καριέρα του ως παίκτης, στις ακαδημίες του Αχιλλέα, όπου για προπονητή είχε τον Κώστα Εγγέζο.

Κατά την αγωνιστική περίοδο 1988-89, πήγε στην Ομόνοια, συνεχίζοντας στους έφηβους, όπου έγινε και αρχηγός και μετά, προωθήθηκε στην πρώτη ομάδα.

Στη συνέχεια πήγε στην Ελλάδα για σπουδές και αγωνίστηκε στα Σούρμενα (Γ` Εθνική), για να επιστρέψει στους πράσινους, όπου πήρε τη φανέλα με το 5, η οποία έγινε και… ιδιοκτησία του!

Μετά από ένα χρόνο, πήγε στον Αχιλλέα Αγρού, όπου παρέμεινε για τρία χρόνια, για να επιστρέψει και πάλι στην Ομόνοια, όπου πλέον πήρε και το περιβραχιόνιο.

Έπειτα, αγωνίστηκε για ένα τετράμηνο στον Αχιλλέα και με τη νέα του επιστροφή στους πράσινους, έκλεισε εκεί την καριέρα του, για να ακολουθήσει αυτή, του προπονητή με τα γνωστά άκρως επιτυχή αποτελέσματα!

Ο Αντώνης Κωνσταντινίδης, σαν παίκτης, είχε ένα αργό αγωνιστικό στιλ, πολύ προσεγμένες επιλογές στην οργάνωση του παιχνιδιού, αλλά το δυνατό του αγωνιστικό στοιχείο, ήταν η αποτελεσματική του άμυνα!

Green Bungalow