Απερίγραπτα συναισθήματα σε αγώνα Γυναικείου Μπάσκετ

0

Ο Νεοκλής Θεοχαρίδης αρθρογραφεί για τη συγκλονιστική ματσάρα του γυναικείου μπάσκετ ανάμεσα στην ΕΘΑ και την Ανόρθωση!

Blue Island
 

Το τι συναισθήματα βιώσαμε στον αγώνα της Κυριακής, ΕΘΑ – Ανόρθωση για το Πρωτάθλημα Γυναικών Α’ Κατηγορίας δεν περιγράφονται.

Ένα απίστευτο παιχνίδι μεταξύ δύο ισάξιων ομάδων (όπως φάνηκε και στα δύο μεταξύ τους παιχνίδια) που κρίθηκε στο καλάθι ακριβώς στο φινάλε του αγώνα.

Η γηπεδούχος ομάδα όπως αναφέραμε και σε προηγούμενο μας άρθρο αγωνίστηκε με πέντε παίκτριες σε όλο τον αγώνα και παρ’ όλα αυτά οι παίκτριες της ομάδας της Έγκωμης βρήκαν τα ψυχικά αποθέματα να σκοράρουν 32 πόντους στην τέταρτη περίοδο κάνοντας μια μεγάλη ανατροπή από το -10 που βρέθηκαν πίσω στο σκορ με το τέλος του τρίτου δεκαλέπτου.

Αυτό από μόνο του αποδεικνύει το πόσο γυμνασμένη είναι η ομάδα της Παρασκευής Γεωργίου και ότι η δουλειά που γίνεται στις προπονήσεις της ομάδας φέρνει αποτελέσματα.

Ψάξαμε και βρήκαμε μέσα από τα στατιστικά του πρωταθλήματος, κάποια πολύ ενδιαφέροντα στοιχεία για τις συγκεκριμένες παίκτριες της ΕΘΑ και σας τα αναλύουμε πιο κάτω:

Η αναγεννημένη Θεοδοσίου κρατάει σταθερά την πρώτη θέση στο σκοράρισμα μεταξύ των Κυπρίων παικτριών με 19 πόντους μέσο όρο, ενώ είναι και γενικά η τέταρτη σκόρερ στο πρωτάθλημα. Η Θεοδοσίου ξεχωρίζει και στα κλεψίματα αφού είναι τρίτη από τις Κύπριες και έβδομη συνολικά στο Πρωτάθλημα.

Η ταλαντούχα νεαρή Κυπριανού στην πρώτη της χρονιά στο πρωτάθλημα Γυναικών ξεχωρίζει για το πληθωρικό της παιχνίδι αφού καταγράφει σε όλους τους αγώνες αριθμούς σε σκορ, ριμπάουντ, ασίστ και κλεψίματα. Ξεχωρίζει πολύ στις ασίστ (3η Κύπρια) και στα κλεψίματα (2η Κύπρια).

Η αναγεννημένη Ιγνατίου σταθερή αξία, δίνει αρκετές βοήθειες, προσφέροντας λύσεις τόσο επιθετικά αλλά και αμυντικά. Βρίσκεται και αυτή στην πρώτη δεκάδα στις ασίστ καθώς και στην πρώτη δεκάδα Κύπριων παικτριών στο πρωτάθλημα μαζί με την Κυπριανού και τη Θεοδοσίου.

Η επανεμφανιζόμενη στο πρωτάθλημα Μύθιλλου είναι η αρχηγός της ομάδας της Έγκωμης και στα τελευταία παιχνίδια φαίνεται πως κερδίζει αγωνιστικά περισσότερο την εμπιστοσύνη της κόουτς. Η Μύθιλλου έχει 25 λεπτά μέσο όρο συμμετοχής στο Πρωτάθλημα ενώ στους τελευταίους αγώνες σκοράρει κατά μέσο όρο 6 πόντους και μαζεύει και 6 ριμπάουντ.

Για την Τόμπκινς τι να πούμε! Τα στατιστικά μιλάνε από μόνα τους. Πρώτη σκόρερ και πρώτη ριμπάουντερ, τρίτη στις ασίστ, τρίτη στα κλεψίματα και γενικά πρώτη παίκτρια στο πρωτάθλημα! Η εμφάνιση της στο παιχνίδι της Κυριακής και η όλη της προσπάθεια στα τελευταία λεπτά του αγώνα απέναντι στην Ανόρθωση επιβεβαίωσε ότι πρόκειται για μια παίκτρια πολύ υψηλού επιπέδου.

Παρ’ όλα αυτά η ΕΘΑ έχει στην ομάδα της και κάποιες άλλες παίκτριες που δουλεύουν σκληρά και είναι σίγουρο πως στο πέρασμα του χρόνου θα μας συστηθούν καλύτερα.

Η Σπυρίδου, η Ίνγκριντ Ακαθιώτη, η Κατσούρη, η Κινάνη και η Δημητρίου είναι παίκτριες οι οποίες δουλεύουν σκληρά υπό τις οδηγίες της κόουτς Γεωργίου, ενώ οι νεάνιδες, Νικηφόρου, Ζίττη και Ανδρέου βρίσκονται πολύ κοντά στην ομάδα, έτοιμες να βοηθήσουν.

 

Star Balm