ΑΠΙΣΤΕΥΤΟ ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΟ : Ο Κεραυνός πήρε εύκολα το ντέρμπι κορυφής με τους Αμπουκάρ και Κινγκ… άποντους!

0

Ένα απίστευτο στατιστικό υπέπεσε στην αντίληψη μας μετά τη λήξη του ντέρμπι Κεραυνός-Πετρολίνα ΑΕΚ χθες στο Στρόβολο.

Blue Island
 

Συγκεκριμένα η μεγάλη νίκη της ομάδας του Χριστόφορου Λειβαδιώτη, εκτός του ότι ήρθε πολύ πιο εύκολα απ’ότι θα περίμενε και ο πιο αισιόδοξος φίλος του Κεραυνού Στροβόλου ήρθε με τους δύο πύργους, Αμπουκάρ και Κινγκ να σημειώνουν μαζί… 0 πόντους!

Όχι δεν πρόκειται για τυπογραφικό λάθος, οι 2 εκ των 3 Αμερικανών της front line δεν κατάφεραν να ματώσουν το διχτάκι και παρ’όλα αυτά οι νταμπλούχοι δεν αντιμετώπισαν το παραμικρό πρόβλημα στο να κάμψουν την αντίσταση των κιτρινοπρασίνων της Λάρνακας.

Η χθεσινή πολυφωνία αλλά και η καταπληκτική -το πρώτο ημίχρονο- άμυνα δεν άφησαν να φανεί η απουσία των δύο όπλων του Λείβα από το boxscore ενώ το γεγονός ότι όλοι οι καλαθοσφαιριστές που κλήθηκαν να βοηθήσουν τα έδωσαν όλα φαίνεται και από το… υποδειγματικό rotation του προπονητή.

Σε ντέρμπι μεταξύ ευρωπαϊκών αγώνων ο Λειβαδιώτης κράτησε τους Κινγκ, Αμπουκάρ και Γκραντ ΚΑΤΩ από 20’ λεπτά στο παρκέ (18’, 12’ και 15’ αντίστοιχα) ενώ μοίρασε το χρόνο σε 9 καλαθοσφαιριστές με 3 Κύπριους να μένουν αρκετή ώρα στο γήπεδο (Στυλιανού 24’, Μιχαήλ 19’ και Θεοχαρίδης 21’).

Αν μη τι άλλο αν κάποιος έλεγε στο τεχνικό τιμ του Κεραυνού ότι θα έχει αυτή την πολυτέλεια στο ντέρμπι λίγες μέρες πριν, ίσως να τον έβγαζαν τρελλό. Παρ’όλα αυτά η ομάδα του Κεραυνού δείχνει να έχει το απαιτούμενο βάθος για ν’ανταπεξέλθει στο διπλό ταμπλό με τον Νοέμβριο να είναι κομβικός για την μετέπειτα πορεία.

Star Balm