Αυτό είναι το τεράστιο μπάτζετ της ΤΣΣΚΑ!

0

Η ΤΣΣΚΑ Μόσχας κινείται δυναμικά για να καλύψει τα σημαντικά κενά των αποχωρήσεων και ο πρόεδρος της, Αντρέι Βατούτιν, αποκάλυψε το ύψος του μπάτζετ της για την αγωνιστική περίοδο 2019-2020.

 

Αναλυτικά όσα είπε στην “Ινβέστια”:

Οι φίλοι της ΤΣΣΚΑ δεν κρύβουν την ανησυχία τους σχετικά με τις μεταγραφές. Δημιουργείται η εντύπωση ότι φεύγουν παίκτες ηγέτες και στη θέση τους έρχονται ρολίστες. Γιατί συμβαίνει αυτό;

– Είναι λογικό οι φίλοι της ομάδας να ανησυχούν για τις τύχες της. Όμως η μεταγραφική περίοδος δεν έχει ολοκληρωθεί ακόμη κι η διοίκηση σε συνεργασία με τους προπονητές δουλεύει ακατάπαυστα προς αυτήν την κατεύθυνση. Εάν τα τελευταία χρόνια η αγορά των παικτών ήταν περιορισμένη, φέτος απλώς δεν… υπάρχει. Μιλάμε ως επί το πλείστον για βετεράνους. Οι περισσότερες ομάδες υπογράφουν έμπειρους παίκτες που το πικ τους έχει περάσει. Επίσης δεν πρέπει να ξεχνάμε και το financial fair play. Μετά την κατάκτηση της Ευρωλίγκας, η αξία πολλών παικτών μας ανέβηκε και ακόμα και στη θεωρία δεν θα μπορούσαμε να τους διατηρήσουμε όλους στο ρόστερ χωρίς να παραβιάσουμε τους κανονισμούς.

Δεν νομίζω ότι αυτή η απάντηση να καθησυχάσει τους φίλους της ΤΣΣΚΑ…

– Δεν είμαι γιατρός για να τους προτείνω κάποιο ηρεμιστικό. Επαναλαμβάνω ότι όλοι μας θα πρέπει να προσαρμοστούμε στις νέες συνθήκες και το financial fair play της Ευρωλίγκας. Από την ερχόμενη σεζόν το ποσό που βάζουν οι ιδιοκτήτες μιας ομάδας στον προϋπολογισμό δεν μπορεί να υπερβαίνει το 65% και μετά τέσσερα χρόνια η Ευρωλίγκα θέλει το ποσοστό αυτό να φτάσει στο 40%.
Το σχέδιο έχει ως στόχο της αύξηση των εσόδων των ομάδων. Επίσης, οι ομάδες δεν θα μπορούν να ξοδέψουν περισσότερο από το 65% του προϋπολογισμού στους μισθούς των παικτών, ανεξάρτητα από το πόσα χρήματα δίνει ο ιδιοκτήτης. Το νέο όριο ήδη αναγκάζει να είμαστε πιο κουμπωμένοι με τις μεταγραφές μέσα σε ένα ιδιόμορφο ανώτατο όριο μισθών. Το μπάτζετ της ΤΣΣΚΑ για τη σεζόν 2019-20 θα είναι περίπου 26 εκατομμύρια ευρώ, συμπεριλαμβανομένου και του 13% της εφορίας.

Πόσες ακόμα μεταγραφές να περιμένουμε;

– Χρειαζόμαστε ακόμα έναν ακόμα περιφερειακό παίκτη…

Star Balm