Χάρης Σολέας: Παραλίγο να γινόταν ποδοσφαιριστής!

0

Την ιστορία που θα αναφέρουμε πιο κάτω, δεν τη γνωρίζουν και τόσοι πολλοί!

 

Ότι ο Χάρης Σολέας, ένας από τους πλέον πιο μεγάλους θρύλους της Κυπριακής καλαθόσφαιρας, παραλίγο να γινόταν… ποδοσφαιριστής και μάλιστα, της ΑΕΛ!

Διότι, πριν τον ίδιο τον είχε «μαγνητίσει» η καλαθόσφαιρα και ευτυχώς για όλους τους φίλους του αθλήματος (ανεξαρτήτως απόχρωσης), ήταν ποδοσφαιριστής και μάλιστα πολύ καλός.

Αγωνιζόταν στη θέση του σέντερ-φορ και το ποδοσφαιρικό ταλέντο του, το είχαν εντοπίσει άνθρωποι της ΑΕΛ καθώς διέμενε στη Λεμεσό (πρόσφυγας από τη Μόρφου) και μάλιστα τον είχαν πείσει να βγάλει και ταυτότητα!

Ωστόσο, τελικά τον κέρδισε η καλαθόσφαιρα και αντί για ποδοσφαιριστής στην ΑΕΛ, βρέθηκε να παίζει μπάσκετ στον Απόλλωνα, με τη συνέχεια να είναι σε όλους γνωστή (επειδή ήταν λαμπρή)!

Θυμίζουμε δε, ότι μετά τον Απόλλωνα, πήγε στον Ολυμπιακό Λευκωσίας, από εκεί, για ένα χρόνο στον Κεραυνό και μετά στον ΑΠΟΕΛ, όπου αγωνίστηκε για 17 χρόνια, γράφοντας μια μοναδική ιστορία!

Πάντως και ο ίδιος, είχε να μας λέει ότι ήταν πολύ καλός και σαν ποδοσφαιριστής, αλλά δεν είχε χρόνο, για να καταγράψει ενεργό δράση, ταυτόχρονα και στα δυο δημοφιλέστερα ομαδικά αθλήματα!

Star Balm