Δελτίο τύπου από Τμήμα επικοινωνίας Anorthosis Basketball Θέμα: Αποκλειστική συνέντευξη Τάκη Φύσσα!

0

Δελτίο τύπου-έκπληξη από την καλαθοσφαιρική Ανόρθωση παραλάβαμε πριν από λίγα λεπτά και το δημοσιεύουμε.

 

Σε αυτό, περιέχεται συνέντευξη του Τάκη Φύσσα, μέλος της Ελληνικής ομάδας ποδοσφαίρου του 2004, όταν η Γαλανόλευκη, αναδείχθηκε πρωταθλήτρια Ευρώπης!

Ο Τάκης Φύσσας, θυμάται εκείνες τις μοναδικές στιγμές!

Το κείμενο:

 

Φίλες και φίλοι της Ανόρθωσης και λοιποί φίλαθλοι,

Η καλαθοσφαιρική Ανόρθωση, δεν ξεχνά και τιμά και σήμερα παρουσιάζει μια μεγάλη επετειακή έκπληξη, αν και ποδοσφαιρικής διάστασης!

Σαν σήμερα, 4 Ιουλίου του 2004, η Εθνική ποδοσφαίρου της Ελλάδας ανέβηκε στην κορυφή της Ευρώπης, όταν κατέκτησε το Ευρωπαϊκό πρωτάθλημα!

Ήταν η μέρα, που η Ελλάδα ανέβηκε πιο ψηλά και από την κορυφή του Ολύμπου, ήταν η μέρα που δεν θα ξεχάσουν ποτέ μα ποτέ, όσοι την είχαν ζήσει, ήταν η μέρα που γράφτηκε η ιστορία, για να μαθαίνει ο Έλληνας και μη, που μπορεί να φθάσει η Ελλάδα…

Σήμερα λοιπόν, η Ανόρθωση διά μέσου του Τμήματος Επικοινωνίας του σωματείου μας, παρουσιάζει μιαν αποκλειστική συνέντευξη, ενός από τους ποδοσφαιριστές, εκείνης της θρυλικής ομάδας, του Τάκη Φύσσα και επί της ευκαιρίας, απευθύνει τις δημόσιες του ευχαριστίες, τόσο προς τον πρόεδρο μας κ. Αντώνη Μικελλίδη για τη διευθέτηση της παρακάτω συνέντευξης και φυσικά, τον ίδιο τον κ. Τάκη Φύσσα, για το χρόνο που μας αφιέρωσε!

 

-Κύριε Φύσσα, το πρώτο μας ερώτημα, αφορά τη μετάβαση στην Πορτογαλία για τους αγώνες της τελικής φάσης του Ευρωπαϊκού πρωταθλήματος. Τι πιστεύατε ότι θα καταφέρνατε;

 

-«Η ομάδα εκείνη, είχε δουλευτεί από χρόνια πριν, δηλαδή από τότε που την είχε αναλάβει ο κ. Ρεχάγκελ. Μαζί του, είχαν μπει γερές βάσεις καθώς ο ίδιος, ήθελε παίκτες που θα είχαν σαν προτεραιότητα τους την Εθνική ομάδα.

Τα αποτελέσματα εκείνης της δουλειάς, είχαν φανεί από το γεγονός ότι είχαμε τερματίσει πρώτοι στον προκριματικό όμιλο, κάτι που μας έκανε να νιώθουμε ότι είμαστε δυνατοί.

Αυτό, μας έδωσε ψυχολογική ώθηση ότι στην Πορτογαλία, θα μπορούσαμε να φθάναμε σε μιαν μεγάλη επιτυχία. Νιώθαμε ότι μπορούσαμε και το αξίζαμε! Σε γενικές γραμμές, ήμασταν συγκρατημένα αισιόδοξοι, ότι επιστρέφοντας από τους αγώνες της τελικής φάσης, θα πετυχαίναμε, κάτι το διαφορετικό»!

 

Μετά τη νίκη στην πρώτη φάση, πάνω στην Πορτογαλία πως νιώσατε;

 

-«Η νίκη εκείνη, μας έβγαλε όλο το άγχος που είχαμε, γιατί δεν ήταν εύκολο να κερδίζεις στο πρώτο παιχνίδι, τη διοργανώτρια χώρα, που βέβαια είναι η Πορτογαλία, μια δυνατή ομάδα σε επίπεδο Εθνικών!

Μάλιστα, για μένα, ήταν κάτι το ιδιαίτερο, επειδή εκείνη την εποχή, αγωνιζόμουν στην Μπενφίκα και αυτό μου έδωσε ένα ιδιαίτερο κίνητρο.

Εδώ θα πρέπει να σημειώσω, ότι επειδή ζούσα στην Πορτογαλία, έβλεπα ότι οι αντίπαλοι, μας έβλεπαν κάπως υπεροπτικά και αυτό, ήταν το μεγάλο μας κίνητρο!

Όταν λοιπόν, φθάσαμε στη νίκη σε εκείνο το παιχνίδι, πήραμε φτερά»!

 

-Όσο προχωρούσατε, πιστεύατε ότι θα φθάνατε ως την κορυφή και αν ναι, πότε το πιστέψατε;

 

-«Είναι φυσιολογικό να πιστεύει κανείς ότι μπορεί να φθάσει ψηλότερα, όσο κερδίζει και προχωρά.

Όμως, το παιχνίδι εκείνο, μετά το οποίο πιστέψαμε ότι θα μπορούσαμε να είχαμε ανέβει στην κορυφή, ήταν η νίκη πάνω στην πανίσχυρη ομάδα της Γαλλίας. Της πανίσχυρης εκείνης ομάδας, που προερχόταν και από την κατάκτηση του Ευρωπαϊκού πρωταθλήματος και πολύ περισσότερο, από την κατάκτηση του Παγκοσμίου κυπέλλου!

Είχαμε λοιπόν πιστέψει, ότι θα μπορούσαμε να φθάναμε εκεί που ίσως να μην περίμενε κανείς! Δηλαδή στην κορυφή της Ευρώπης»!

 

-Κύριε Φύσσα, μπορείς να περιγράψεις το συναίσθημα κατάκτησης της κορυφής, όταν στον τελικό, κερδίσατε την Πορτογαλία, σα σήμερα πριν από 16 χρόνια;

 

-«Περιγράφεται ένα τέτοιο συναίσθημα; Όταν είδα το τρόπαιο να παραδίδεται στα χέρια του Ζαγοράκη, το μυαλό μου είχε… πλημμυρήσει από σκέψεις. Ήταν ένα μεγάλο όνειρο που είχε γίνει πραγματικότητα!

Εδώ θα πρέπει να αναφέρω, ότι η συγκίνηση γίνεται ακόμα μεγαλύτερη, όσο περνάνε τα χρόνια και θυμόμαστε εκείνες τις μοναδικές στιγμές.

Η Ελλάδα, ανέβαινε στην κορυφή της Ευρώπης»!

 

-Θέλετε να μας πείτε λίγα λόγια για την αγάπη που είχατε εισπράξει από τον κόσμο, όταν είχατε επιστρέψει στην Ελλάδα;

 

-«Ήταν για όλους εμάς, η μεγαλύτερη ανταμοιβή! Όταν είχαμε συνειδητοποιήσει το τι έγινε, το τι καταφέραμε. Οι δικοί μας, μας μετέφερναν το πως αντιδρούσε ο κόσμος στην Ελλάδα, όσο προχωρούσαμε, το τι γινόταν στη χώρα μας.

Όταν φθάσαμε, είδαμε αυτόν τον κόσμο, να μας περιμένει στο αεροδρόμιο, να μας αποθεώνει. Βλέπαμε αυτήν την απέραντη αγάπη και αυτό είναι κάτι που έμεινε βαθιά χαραγμένο στο μνήμη μας!

Αυτή αγάπη, έτσι απλά, δεν συγκρίνεται»!

 

-Κύριε Φύσσα, ευχαριστώντας σας για το χρόνο που μας αφιερώσατε, θα θέλαμε να μας πείτε κάτι δικό σας, σχετικά με εκείνη τη θρυλική ομάδα;

 

-«Στην ομάδα εκείνη, υπήρχε ένα τόσο όμορφο κλίμα. Ήμασταν ΟΜΑΔΑ! Μια ομάδα, που έγραψε αυτήν την ανεπανάληπτη ιστορία και πλέον, έχουμε δημιουργήσει την ομάδα των θρύλων της εποχής εκείνης και επί της ευκαιρίας, πρέπει να τονίσω, το πόσο αγαπάμε την Κύπρο, που ήταν μαζί και δίπλα μας, σε εκείνη την πορεία!

Εκείνη η ομάδα, δίνει παιχνίδια, με στόχο να δίνει έμπνευση στα νέα παιδιά και να λαμβάνει μέρος σε διάφορες φιλανθρωπικές εκδηλώσεις, για να βοηθάει συνανθρώπους μας»!

 

Με εκτίμηση,

Από Τμήμα Επικοινωνίας Anorthosis Basketball (News Letter)

Star Balm
Green Bungalow