Διαμαντίδης-Σπανούλης: “Επέτειος” των δυο ιερών «τεράτων»!

0

Κάποτε, ήταν ο Γκάλης με το Γιαννάκη, που ήταν και συμπαίκτες στον άλλοτε κραταιό Άρη!

 

Μετά από κάποια χρόνια όμως, ήλθε ένα άλλο δίδυμο για να διαδεχθεί το… διπλό θρόνο και έφερε την ονομασία, Διαμαντίδη και Σπανούλη, που ήταν και συμπαίκτες στον Παναθηναϊκό.

Όμως, ο Σπανούλης, προτίμησε να συνεχίσει την καριέρα του στο αντίπαλο δέος, δηλαδή στον Ολυμπιακό, αλλά αυτό δεν… άλλαξε το ντουέτο των «ιερών τεράτων» της σύγχρονης καλαθοσφαιρικής ιστορίας στην Ελλάδα!

Να όμως που η μοίρα το έφερε έτσι και στο τελευταίο παιχνίδι του Δημήτρη Διαμαντίδη, πήγε να βγάλει άμυνα, πάνω στο Σπανούλη και αυτός, με ένα εντυπωσιακό τρίποντο, έδινε τον τίτλο στον Ολυμπιακό και ο Διαμαντίδης αποχωρούσε από την ενεργό δράση με αυτόν τον (πικρό για τον ίδιο) τρόπο…

Άξια μνήμης θα μείνει η δήλωση που έκανε ο Δημήτρης Διαμαντίδης, λίγο μετά από εκείνο το συγκλονιστικό παιχνίδι, όταν είπε «Να παίζαμε ένα ακόμα ρε Βασίλη»!

Πέρασαν τέσσερα χρόνια από εκείνη τη μέρα… Σαν σήμερα!

Ήταν όμως μια σειρά τελικών που θα μείνει αξέχαστη, όταν ο Παναθηναϊκός, κέρδισε μέσα στο ΣΕΦ, στον πρώτο τελικό!

Στον δεύτερο, με τρίποντο του Σπανούλη, πάνω στη λήξη του χρόνου, ο Ολυμπιακός… έφυγε με νίκη από το ΟΑΚΑ (66-65), ισοφαρίζοντας τη σειρά και παίρνοντας ξανά το πλεονέκτημα έδρας, το οποίο εκμεταλλεύθηκε στον τρίτο τελικό.

Ο δε τέταρτος τελικός, τελείωσε με 63-63 στο 40`, με 71-71 στο 45` και με 81-82 για τους Πειραιώτες, πάλι με τρίποντο του Σπανούλη, πάλι στη λήξη του χρόνου και πάνω σε άμυνα του Διαμαντίδη!

Ήταν το πιο συναρπαστικό παιχνίδι, όχι μόνο της σειράς εκείνης, αλλά για πολλούς, το κορυφαίο, εκ των κορυφαίων ντέρμπι των δυο αιωνίων, κατά τα τελευταία χρόνια!

Με το που έληξε το παιχνίδι, η ιαχή «Διαμαντίδης» δόνησε για τα καλά, την ατμόσφαιρα στο ΟΑΚΑ από τους οπαδούς του Παναθηναϊκού, να αποχαιρετούν το δικό τους «ιερό τοτέμ»!

Green Bungalow