Διπλός τελικός και τελικοί χωρίς… κόρνα!

0

Μιλώντας ψες, με τον κ. Πανίκο Πάρπα, σχετικά με την κοινή φωτογράφιση της ΠΑΕΕΚ με τον ΠΑΟΚ, στη σκέψη μας ήλθε και η… αιτία του αγώνα εκείνου, που δεν ήταν άλλη, εκτός από την πρόκριση της προσφυγικής ομάδας στον τελικό του κυπέλλου, κατά την προηγούμενη χρονιά (1994-95).

Ήταν ένας τελικός που τότε, αποφασίστηκε να γίνει διπλός, όπως θα δούμε παρακάτω!

Ωστόσο, υπήρξαν και δυο τελικοί, όπου δεν… πρόλαβε να ακουστεί το τελικό κορνάρισμα!

Το ζευγάρι, ήταν ΑΠΟΕΛ εναντίον ΠΑΕΕΚ, με την ομάδα της Κερύνειας να κερδίζει το πρώτο παιχνίδι με 84-82, ενώ στον επαναληπτικό που έγινε στο «Τ. Παπαδόπουλος-Ελευθερία», οι γαλαζοκίτρινοι επικράτησαν με 87-55 και κατέκτησαν το τρόπαιο.

Αξέχαστο θα μείνει το σύνθημα των οπαδών του ΑΠΟΕΛ κατά την απονομή, «ΠΑΕΕΚ Κερύνεια επιστροφή»! Ήταν από τις πιο όμορφες στιγμές σε ολάκερη την ιστορία του θεσμού!

Υπήρξαν όμως και δυο τελικοί, στους οποίους δεν ακούστηκε ποτέ η κόρνα λήξης αγώνα! Ο πρώτος, ήταν εκείνος του 1988, ανάμεσα στον Αχιλλέα και στον Κεραυνό που έγινε στο Λευκόθεο που διακόπηκε, όταν κατά την ανάπαυλα έγιναν επεισόδια και ο πρώτος διαιτητής κ. Καλαποδάς διέκοψε τον αγώνα, που καταλογίσθηκε υπέρ των κυανόλευκων.

Ο δεύτερος, ήταν εκείνος ανάμεσα στον ΑΠΟΕΛ και στην ΑΕΛ, που έγινε το 2001 στο «Τ. Παπαδόπουλος-Ελευθερία». Ήταν ένα παιχνίδι που πριν από την έναρξη του… μύριζε μπαρούτι και ενώ τα κακώς έχοντα, εξελίσσονταν και κατά τη διάρκεια του με… μικρής διαρκείας «διακοπές»!

Όμως στο 35’, η κατάσταση ξέφυγε για τα καλά, όταν σε μιαν φάση που είχε επίθεση η ΑΕΛ, ο τότε παίκτης της, Μιχάλης Λουκά διαμαρτυρήθηκε έντονα για καταλογισμό επιθετικού φάουλ και τότε έγινε η «έκρηξη» που μάλιστα περιείχε και… σπάσιμο του τροπαίου από τον προπονητή της ΑΕΛ, Βασίλη Φραγκιά! Το παιχνίδι καταλογίσθηκε υπέρ του ΑΠΟΕΛ.