Ένα βήμα πριν τον τελικό ΑΕΛ και Κεραυνός

0

Στους ημιτελικούς του πρωταθλήματος ΟΠΑΠ γυναικών ΑΕΛ και Κεραυνός προχώρησαν με δεύτερες νίκες απέναντι στους αντιπάλους τους, κάνοντας το 2-0 και πλέον θέλουν μία νίκη για να προκριθούν στον μεγάλο τελικό.

 

Στην Λεμεσό ο Απόλλων ήταν αρκετά καλύτερος σε σχέση με το προηγούμενο παιχνίδι και προέβαλε αντίσταση στην ΑΕΛ, όμως οι κυπελλούχες Κύπρου ήταν αυτές που πανηγύρισαν τη νίκη. Η ΑΕΛ, με την Πότσεκ στην σύνθεσή της (δεν είχε αγωνιστεί στο πρώτο παιχνίδι λόγο τραυματισμού), επικράτησε με 69-58. Ο Απόλλων πλήρωσε την αδυναμία στα ριμπάουντ, καθώς επέτρεπε στην ΑΕΛ να κάνει δεύτερες και τρίτες (σε κάποιες περιπτώσεις και τέταρτες!) επιθέσεις. Η Μπούντιμιρ δεν μπορούσε να τα βάλει με την τριάδα Πότσεκ, Κάμπελ και Όρλοβιτς. Παρόλα αυτά η ΑΕΛ ήταν άστοχη και επέτρεπε στον Απόλλων να μένει κοντά στο σκορ, στη μεγαλύτερη διάρκεια του αγώνα. Πότσεκ με 18 πόντους, Όρλοβιτς με 14 και Παπαδοπούλου με 13 ήταν οι κορυφαίες για την ΑΕΛ. Από τον Απόλλων προσπάθησε η Μπελ που έφτασε τους 19 πόντους, η Μπούντιμιρ με 13 και η Κώστα με 12.

Στην Πάφο ο Κεραυνός πέρασε ακόμα ένα εύκολο απόγευμα επικρατώντας με 75-45, δίνοντας ξανά αρκετό χρόνο συμμετοχής στις νεαρές παίκτριες της ομάδας. Η υπεροχή που είχε η ομάδα του Στροβόλου έναντι του ΑΠΟΠ στα ριμπάουντ έδωσε και πάλι τη νίκη και έκανε εύκολα το 2-0. Η Θεολόγου με 26 πόντους ήταν μακράν η πρώτη σκόρερ του παιχνιδιού.

Πλέον η σειρά μεταφέρεται στις έδρες των ομάδων που έχουν το πλεονέκτημα οι οποίες φλερτάρουν έντονα με την πρόκριση στον τελικό.

Star Balm