Ένα βουνό να ανέβει…

0

«Ο Παναθηναϊκός παραπατούσε το Περιστέρι εκτελούσε με απίστευτα ποσοστά στο τρίποντο (60%) και κάπως έτσι οι πράσινοι ξεκίνησαν με το αριστερό τη χρονιά», γράφει ο Δημήτρης Κοντός.

Blue Island
 

Τι σημαίνει ένας αποκλεισμός από το Περιστέρι; Μια τεράστια πίκρα για τον Παναθηναϊκό που μας δίνει να καταλάβουμε, ωστόσο, πως αυτή η ομάδα έχει ένα τεράστιο βουνό να ανέβει. Ο αντίπαλος είναι αυτός που αισθάνεται καλύτερα από τον καθένα αν μπορεί ή δεν μπορεί να χτυπήσει ένα ματς και ανάλογα χτίζει ή χαλάει την αυτοπεποίθηση του. Έτσι, το Περιστέρι είδε τον Παναθηναϊκό ευάλωτο και με ψυχολογία Γκόλντεν Στέιτ τον «εκτέλεσε» με 60% στα τρίποντα ήτοι 14/23! Από την άλλη, η τεράστια πίεση κατάπιε το «τριφύλλι» που περίμενε τα πάντα από τον Νέντοβιτς (ο πιο κοντινός στον Σέρβο ήταν ο Άαρον Ουάιτ) και  …χάθηκε σε έναν αγώνα που θα του χάριζε χρόνο, αποφόρτιση και θα τον οδηγούσε στον δρόμο για τον τίτλο.

Πλέον, η χρονιά ξεκινά με τον πιο σκληρό τρόπο για μια ομάδα που αν δεν διανύσει γρήγορα κάποια …χιλιόμετρα βελτίωσης θα περάσει πολλές δύσκολες νύχτες. Ατομικά, δε ξέρω αν μπορούμε να πούμε πολλά για παίκτες που δεν εμφανίστηκαν στο παρκέ (π.χ. Τζάκσον) ή άλλους που …πνίγηκαν στο άγχος και το βάρος.

Διαβάστε ολόκληρο το άρθρο στο SDNA

Star Balm