ΕΡΑΣΙΤΕΧΝΙΚΟ : Οι UNic Senior Eagles “καθάρισαν” την Ελληνική Τράπεζα

Σ’ένα μέτριο ποιοτικά παιχνίδι -όπως καταδεικνύει και το τελικό σκορ- η ομάδα του University of Nicosia -UNic Senior Eagles- επιβλήθηκε της Ελληνικής Τράπεζας με 43-32 στο Κλειστό “Κώστας Παπαέλληνας” και έφτασε το ρεκόρ της στο 3-2 ενώ η ομάδα της Ελληνικής Τράπεζας έπεσε στο 1-4 αλλά παρέμεινε στην 8η μετά την ήττα της KPMG. 

Blue Island
 

Το UNic ξεκίνησε πιο δυνατά την αναμέτρηση και τιμώρησε την άμυνα ζώνης της Ελληνικής Τράπεζας αφού με τρίποντα των Ιακώβου και Γρηγορίου αλλά και 4 προσωπικούς πόντους του Ανδρέα Βασιλείου προηγήθηκε με 6, πριν μειώσει η ομάδα του Στέφανου Δημητρίου με τρίποντο του Χαραλαμπίδη σε 11-14 που ήταν και το σκορ του πρώτου δεκαλέπτου. 

Παρά τη δεδομένη διαφορά δυναμικότητας η ομάδα της Ελληνικής Τράπεζας συνέχισε να είναι αρκετά αξιόμαχη και με τους Κουζαπά και Χαραλαμπίδη να τραβούν το κουπί στην επίθεση και περιορίζοντας την ομάδα του Bjedov που έβρισκε λύσεις μόνο από τους Μηλιδώνη και Χρίστου μείωσε τη διαφορά στην ελάχιστη τιμή της (21-22) που ήταν και σκορ ημιχρόνου. 

Με την έναρξη του δευτέρου ημιχρόνου η ομάδα του Bjedov παρουσιάστηκε αμφανώς βελτιωμένη και με όπλο την άμυνα άρχισε να παίρνει μια διαφορά με κύριο εκφραστή των επιθέσεων τον Θεόδωρο Μηλιδώνει. Με επιμέρους σερί 14-4 το UNic έκλεισε το τρίτο δεκάλεπτο μπροστά στο σκορ με 36-27. 

Στην τέταρτη και τελευταία περίοδο οι ομάδες ήταν πάρα πολύ άστοχες (ενδεικτικό το γεγονός ότι το σκορ του τέταρτου δεκαλέπτου ήταν 5-7) αφού η απουσία χρονομέτρου 24” δευτερολέπτων και η αστοχία των δύο ομάδων αφαίρεσε το ρυθμό του παιχνιδιού. Παρ’όλα αυτά οι φιλοξενούμενοι συντηρούσαν μία διαφορά ασφαλείας σε όλη τη διάρκεια του τελευταίου δεκαλέπτου με το τελικό σκορ να είναι 43-32 υπέρ των “Αετών”. 

*Κορυφαίοι των νικητών οι Μηλιδώνης με 10 πόντους και Χρίστου με 9, ενώ από τους ηττημένους ο Χαραλαμπίδης με 8(1)

**3η νίκη για τους UNic Senior Eagles στη φετινή σεζόν με ρεκόρ 3-2, 4η -και μάλιστα συνεχόμενη- ήττα για την ομάδα της Ελληνικής Τράπεζας που βρίσκεται στο 1-4;

***Την επόμενη αγωνιστική οι Eagles έχουν ρεπό ενώ η Ελληνική Τράπεζα αντιμετωπίζει τους Warriors 

 

Τα δεκάλεπτα : 11-14, 21-22, 27-36, 32-43

 

Ελληνική Τράπεζα : Κόκκινος 2, Τοντόροβιτς 4, Χαραλαμπίδης 8(1), Αβρααμίδης 2, Τσιριπιλλής 7, Κουζαπάς 7(1), Γεωργίου 2 

UNic Senior Eagles : Βασιλείου 4, Χρίστου 9, Πίτερ 2, Μηλιδώνης 10, Bjedov 4, Παπαθωμάς 4, Γρηγορίου 4(1), Ιακώβου 7(1)

Star Balm