ΕΡΕΥΝΑ: Μεγάλη μείωση στα μπάτζετ της επόμενης σεζόν

0
Οι πρόεδροι των 9 ομάδων μίλησαν στην έρευνα του CyprusBasket για το πως θα επηρεαστούν τα μπάτζετ από την οικονομική καταστροφή που θα φέρει ο κορονοϊός.
Ο κορονοϊός έχει μπει για τα καλά στην ζωή μας. Η κατάσταση είναι πολύ καλύτερη ως προς την υγεία μας που είναι και το σημαντικότερο φυσικά, ωστόσο κυριαρχεί φόβος για το μέλλον. Οι οικονομικές επιπτώσεις θα είναι πολλές, σημαντικές και ραγδαίες. Σε όλο το φάσμα της οικονομία. Οχι μόνο στην Κύπρο, αλλά σε ολόκληρο τον πλανήτη. Το μπάσκετ δε θα μείνει ανεπηρέαστο.
Το CyprusBasket προχώρησε σε μία σημαντική έρευνα και μπήκε για λίγο στο μυαλό των ομάδων της κυπριακής Λίγκας. Επικοινωνήσαμε με τους προέδρους όλων των ομάδων (την Ομόνοια εκπροσώπησε ο team manager) για να δούμε τι σκέφτονται για τα μπάτζετ της επόμενης σεζόν.
Από τις απαντήσεις τους είναι εύκολο να καταλάβει κανείς πόσο πολύ μεγάλο πρόβλημα θα υπάρξει στο πρωτάθλημά μας, ωστόσο αυτό είναι κάτι με το οποίο θα ασχοληθούμε τις επόμενες μέρες.
Διαβάσετε όλα όσα είπαν στην έρευνα του CyprusBasket οι ισχυροί άνδρες των εννιά ομάδων της Κύπρου.
Πάρης Παπαέλληνας (Κεραυνός) θα μειώσουμε το μπάτζετ μας κατά 20% λόγω του ενός ξένου παίκτη λιγότερο που θα έχουμε.
Μάριος Χαραλάμπους (ΑΠΟΕΛ) Επιμένουμε για δύο ξένους στο επόμενο πρωτάθλημα. Είναι διαφορετικά τα οικονομικά δεδομένα. Σε καμία περίπτωση δεν συμφωνούμε με την περσινή απόφαση για 4 ξένους. Τα έσοδα μας θα είναι μειωμένα και είναι ευκαιρία να βάλουμε Κύπριους παίκτες στο παρκέ. Προβλέπω ότι το μπάτζετ μας θα υποστεί μείωση της τάξης του 50%.
Βασίλης Σέλλας (ΑΕΚ Λάρνακας) Δεν γνωρίζουμε ακόμη πως θα είναι τα πράγματα μετά τον κορονοϊό, όλα είναι ρευστά. Σίγουρα θα υπάρχει μείωση στην επόμενη σεζόν. Εχουμε σκοπό να συναντηθούμε με τους παίκτες όταν το επιτρέψουν οι συνθήκες. Αν συνεχιστεί η προσπάθεια που κάναμε φέτος τότε θα υπάρχει σίγουρα μείωση του budget. Θα ακούσουμε όλες τις απόψεις και είμαστε διατεθειμένοι να κάνουμε ό,τι καλύτερο για την κυπριακή καλαθόσφαιρα.
Πανίκος Κωνσταντίνου (ΕΘΑ) Για μας είναι νωρίς ακόμη. Θεωρώ πως τα πράγματα θα είναι δύσκολα στο άμεσο μέλλον για την ΕΘΑ αλλά και ολόκληρο το οικοδόμημα του μπάσκετ. Εμείς έχουμε ήδη στείλει στην Ομοσπονδία επιστολή με την οποία ζητάμε για την μείωση των λειτουργικών εξόδων που προκύπτουν από την διεξαγωγή των αγώνων. Αναμένουμε την απάντηση της ΚΟΚ για να δούμε πως θα πορευτούμε.
Κώστας Χριστοδούλου (ΑΕΛ) Θα κάνουμε ομάδα με το μικρότερο δυνατό μπάτζετ για να είμαστε συνεπείς στις υποχρεώσεις προς τους παίκτες. Οι περικοπές θα είναι περίπου 30%, μπορεί και περισσότερο λόγω και της μείωσης του αριθμού των ξένων παικτών. Προβλέπουμε πως θα υπάρξει μεγάλη οικονομική κρίση και αν δεν έχουμε σίγουρα κάποια χρήματα μελετούμε ακόμη και το ενδεχόμενο να μην φέρουμε καθόλου ξένους.
Δημήτρης Μιχαήλ (Απόλλων Λεμεσού) Σίγουρα θα υπάρχει μείωση στο μπάτζετ. Ακόμη είναι νωρίς για να μπορούμε να πούμε σε ποιο βαθμό αφού δεν γνωρίζουμε το μέγεθος της επίδρασης της οικονομίας από την πανδημία.
Γιώργος Νικολέτος (ΕΝΠ) Λόγω της πανδημίας και επειδή το μεγαλύτερο μέρος του μπάτζετ της ομάδας προέρχεται από χορηγίες, είναι δεδομένο πως θα έχουμε λιγότερα χρήματα προς διάθεση. Είμαστε τουριστική περιοχή, αλλά με τον κορονοϊό κανείς δεν είναι σε θέση να ξέρει πως θα εξελιχθεί η οικονομία μας. Ευελπιστούμε πως δεν θα είναι σημαντική η μείωση.
Κυριάκος Αδάμου (Ομόνοια) Δεν ξέρουμε πόσο θα επηρεάσει το μπάτζετ της ομάδας η οικονομία. Πρέπει να δούμε πως θα καταλήξει η κατάσταση. Ετσι κι αλλιώς είχαμε από τα μικρότερα μπάτζετ του πρωταθλήματος. Σίγουρα δεν θα αυξηθεί. Δυστυχώς αυτό είναι το μόνο σίγουρο κι η πραγματικότητα.

Σωτήρης Γεωργιάδης (Πάφος) Είναι δεδομένο πως θα ρίξουμε το μπάτζετ της ομάδας κατά 30%. Θα επενδύσουμε σε Κύπριους παίκτες το οποίο θα βοηθήσει αν ρίξουμε το μπάτζετ γενικά, αλλά ταυτόχρονα θα δώσει κίνητρο στον Κύπριο παίκτη να βελτιωθεί. Σκεφτόμαστε το ενδεχόμενο να έχουμε λιγότερους ξένους, όλα είναι ρευστά. Είμαστε σε καθημερινή επαφή με τους χορηγούς μας από τους οποίους εξαρτώνται πολλά.

Star Balm