Εθνική Ανδρών 2005: Νέο χρυσό στους ΑΜΚΕ, δυο νίκες στο Ευρωπαϊκό!

0

Η δράση της Εθνικής μας ομάδας των Ανδρών, κατά το 2005 ήταν και πλούσια, αλλά και άκρως θετική! Αυτό καθώς, σε έναν γενικό απολογισμό επτά αγώνων που είχε δώσει, σημείωσε έξι νίκες!

 

Η δε μοναδική ήττα, ήταν στο εκτός έδρας παιχνίδι με την Αυστρία, όπου… ζόρικα χάσαμε με 73-66! Ήταν ένα παιχνίδι για το Ευρωπαϊκό πρωτάθλημα 2ης κατηγορίας, σε μια σειρά τριών αγώνων και ενώ, στα άλλα δυο, σημειώσαμε ισάριθμες νίκες!

Κερδίσαμε τη Λευκορωσία με 87-77 και την Αλβανία με 96-75!

Όσον αφορά τους ΑΜΚΕ, η ομάδα μας είχε ανέβει και πάλι στο ψηλότερο σκαλί του βάθρου, καθώς κατά τους αγώνες που είχαν γίνει στην Ανδόρρα, κέρδισε κατά σειρά το Λουξεμβούργο (91-83), το Σαν Μαρίνα (70-65), την Ισλανδία (80-56) και τη διοργανώτρια Ανδόρρα με 86-78!

Οι παίκτες που είχαν αγωνισθεί με την Εθνική, τη χρονιάς εκείνης ήταν οι ακόλουθοι:

Νεοφύτου, Περεντός, Παπαδόπουλος, Αναστασιάδης, Τρισόκας, Σιζόπουλος, Παλάλας, Κορωνίδης, Κασκίρης, Προκοπίου, Σερδάρης, Γκαρσία, Γιαννάς, Πηλαβάς, Κουνούνης, Παντούρης, Λιάτσος, Φόουκς.

Κατά τους ΑΜΚΕ, προπονητής της Εθνικής μας, ήταν ο Ντράγκαν Ράτσα, τον οποίο διαδέχθηκε ο Κυριάκος Γιαγκουλής, που καθοδήγησε την ομάδα μας κατά τους αγώνες του Ευρωπαϊκού πρωταθλήματος.

Green Bungalow