Εθνική Ανδρών 2009: Πλούσιος και θετικός απολογισμός!

0

Ένα χρυσό μετάλλιο στους ΑΜΚΕ εκείνης της χρονιάς καθώς και δυο νίκες στην προκριματική φάση του Ευρωπαϊκού Πρωταθλήματος 2ης κατηγορίας, σε τέσσερα παιχνίδια, ήταν ο απολογισμός του αντιπροσωπευτικού μας συγκροτήματος κατά το 2009!

 

Ήταν σίγουρα ένας θετικότατος απολογισμός και αν μάλιστα, συνυπολογισθεί και η ήττα στην Ελβετία, σε ένα παιχνίδι που χάθηκε κυριολεκτικά μέσα από τα χέρια μας, τότε θα μιλούσαμε για μιαν άκρως θετική χρονιά!

Όχι δηλαδή πως δεν ήταν!

Να αρχίσουμε από τους ΑΜΚΕ, όπου η Εθνική μας ανέβηκε και πάλι στην κορυφή του βάθρου, καθώς κέρδισε κατά σειρά, το Λουξεμβούργο (80-57), την Ισλανδία (87-54), το Σαν Μαρίνο (86-56), τη Μάλτα (69-55) και την Ανδόρρα (91-70).

Όσον αφορά  την προκριματική φάση του Ευρωπαϊκού Πρωταθλήματος 2ης κατηγορίας, η Εθνική μας κέρδισε τη Ρουμανία με 78-69 και την Αλβανία με 91-56 σε εντός έδρας παιχνίδια, ενώ έχασε στην Ελβετία με 55-54 και στη Λευκορωσία με 77-70.

Το ρόστερ εκείνης της χρονιάς, ήταν το ακόλουθο: Λιάτσος, Γιαννάς, Τρισόκας, Γκαρσία, Κασκίρης, Θεοχαρίδης, Κορωνίδης, Κούνας, Αναστασιάδης, Νεοφύτου, Παλάλας, Παντούρης, Κουτσόλουκας, Πιττάκας.

Προπονητής της Εθνικής μας, ήταν ο Χρίστος Στυλιανίδης. 

Star Balm