Εθνική Γυναικών: Μακρινός απόηχος μιας όμορφης μπασκετικής ιστορίας

0

Παρουσιάζουμε σήμερα το δεύτερο μέρος της 20ης επετειακής συμμετοχής της Γυναικείας Εθνικής μας ομάδας στην προκριματική φάση του Ευρωπαϊκού πρωταθλήματος του 2001, με τη συμμετοχή της στον όμιλο των αγώνων που είχαν διεξαχθεί στο Νταρουβάρ της Κροατίας.

 

Οι προκριματικοί αγώνες, διεξήχθησαν τον Μάη του 2000.

Τονίζοντας ότι οι δυνατότητες των ομάδων που είχαν αντιμετωπίσει τα κορίτσια μας, ήταν πολύ μεγάλες για τα δικά μας μέτρα, εν τούτοις η παρουσία της ομάδας μας, είχε κριθεί ως επιτυχημένη!

Αυτό καθώς, στο εναρκτήριο παιχνίδι είχε κερδίσει την Ελβετία (75-62) και στη συνέχεια, έχασε κατά σειρά από το Ισραήλ, τη Σλοβενία και την Κροατία.

Να σημειώσουμε ότι το ξενοδοχείο όπου διέμεναν όλες οι αποστολές, ήταν πριν στρατιωτικό νοσοκομείο, λόγω του εμφύλιου που είχε ξεσπάσει στην πρώην ενωμένη Γιουγκοσλαβία.

Πρέπει πάντως να σημειωθεί επίσης, ότι από τα 16 συνολικά παιχνίδια που είχαν διεξαχθεί κατά το χρονικό διάστημα της παραμονής στο Νταρουβάρ, αρκετά από αυτά ήταν συναρπαστικά και ειδικά αυτά, ανάμεσα στις τρεις διεκδικήτριες τις πρώτης θέσης.

Ισραήλ, Σλοβενία και Κροατία.

Οι Λιμόρ Mιζράχι, Ορνίτ Σβαρτς από την Εθνική ομάδα του Ισραήλ, καθώς και οι Μπάρμπαρα Γκρίτσαρ και Ντάτσα Νταλιμπόργκα, από την Εθνική Σλοβενίας, ήταν οι παίκτριες που είχαν ξεχωρίσει περισσότερο από όλες τις άλλες και μεταξύ όλων των ομάδων.

Στην πρώτη θέση τερμάτισε το Ισραήλ, στη δεύτερη, η Σλοβενία, στην 3η θέση, η διοργανώτρια Κροατία, στην 4η, η Εθνική μας και στην 5η, η Ελβετία.

Ισραήλ και Σλοβενία προκρίθηκαν μεν, για την επόμενη φάση, αλλά δεν κατάφεραν να φθάσουν ως τη Γαλλία, όπου έγινε η τελική φάση.

Τέλος, να θυμίσουμε τη 12αδα της δικής μας Εθνικής:

 1. Τζούλια Στυλιανίδου
 2. Κάλια Παπαδοπούλου
 3. Νικολίνα Κουζή
 4. Αντωνία Μακρή
 5. Κατερίνα Σοφρωνίου
 6. Παυλίνα Χαραλαμπίδου
 7. Μικαέλλα Βεζέγκοβα
 8. Βαλεντίνα Ιόνοβα
 9. Έρση Κυριάκου
 10. Γιάννα Κλεάνθους
 11. Κρις Μερκούρη
 12. Στάλω Φαίδωνος

*Προπονητής της Εθνικής μας, ήταν ο Γιάννης Πέππος.

Green Bungalow