Εθνική Κύπρου 2002: Δυο παιχνίδια ήταν το ορόσημο!

0

Ο απόηχος της παρθενικής (αλλά και μοναδικής ως και τις μέρες μας) εμφάνισης της Εθνικής μας ομάδας, στην ημιτελική φάση του Ευρωπαϊκού Πρωταθλήματος, κράτησε μέχρι και το 2002.

 

Διότι μέσα στο διάστημα εκείνου του έτους, η ομάδα μας είχε να δώσει ακόμα παιχνίδια για τη φάση εκείνη και φυσικά, τηρουμένων των αναλογιών, όποια και να ήταν τα αποτελέσματα, ήδη οι προσδοκίες είχαν από πριν, ξεπεραστεί!

Ωστόσο, υπήρξαν δυο αποτελέσματα τα οποία είχαν ξεχωρίσει από τους αγώνες που είχε δώσει τότε η ομάδα μας και μάλιστα, το ένα από αυτά ήταν και νικηφόρο!

Ήταν το εντός έδρας παιχνίδι με αντίπαλο την Ιρλανδία, όπου η Εθνική μας επικράτησε με 67-64 και έτσι, η όμορφη εκείνη «περιπέτεια», είχε «διανθιστεί» με τον καλύτερο τρόπο!

Πέρα για πέρα αξιοσημείωτη όμως ήταν και η εντός έδρας εμφάνιση στο παιχνίδι με την πανίσχυρη Κροατία, όπου η ομάδα μας έχασε με 76-87.

Να θυμίσουμε όλα τα αποτελέσματα:

Κύπρος – Κροατία 76-87

Γερμανία – Κύπρος 94-42

Κύπρος – Βοσνία/Ερζεγοβίνη 56-95

Κύπρος – Σκόπια 63-93

Κύπρος – Ιρλανδία 67-64

Οι παίκτες: Στυλιανίδης, Κωστέκογλου, Γεωργίου, Αναστασιάδης, Φόουκς, Σερδάρης, Παλάλας, Κορωνίδης, Χριστοδούλου, Τρισόκας, Ιεροδιακόνου, Ζαχαρίου, Κασκίρης, Λιάτσος, Περεντός, Γκαρσία, Μιχαήλ.

Προπονητής της ομάδας μας, ήταν ο Μέμος Ιωάννου, που είχε για βοηθούς τους Ρένο Πιττάλη και Μάριο Θρασυβουλίδη.

Green Bungalow