Έβρος: Επεισόδια στα σύνορα – Τούρκοι αστυνομικοί έριξαν χημικά στις ελληνικές δυνάμεις

0

Επεισόδια σημειώθηκαν το πρωί της Παρασκευής στις Καστανιές με τις ελληνικές δυνάμεις να δέχονται χημικά κατά την επιθεώρηση του φράκτη στον Έβρο.

Blue Island
 

Τα επεισόδια σημειώθηκαν λίγο πριν τις 07:30 και έγινε ρίψη χημικών τα οποία ξεκίνησαν από τους Τούρκου αστυνομικούς για να ανταποδώσουν στην συνέχεια οι ελληνικές δυνάμεις.

Οι αστυνομικές δυνάμεις, που βρίσκονται στην περιοχή εδώ και αρκετά 24ωρα και απωθούν μετανάστες, απάντησαν με χρήση χημικών και ρίψεις νερού απο την αύρα της ΕΛΑΣ.

Αστυνομικές πηγές μιλώντας στο Newsbomb.gr επιβεβαιώνουν πως οι επιθέσεις των τουρκικών δυνάμεων συντονίζονται από drones.

Σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες, την ώρα των επιθέσεων εθεάθησαν άτομα να μοιράζουν εργαλεία για να κόψουν οι μετανάστες τους φράχτες.

Σημειώνεται ότι σε επικοινωνία του Newsbomb.gr με τον δήμαρχο Ορεστιάδας, ο κ. Μαυρίδης δήλωσε πως το βράδυ της Πέμπτης (06/03) κύλησε ήρεμα, χωρίς να σημειωθούν επεισόδια και εντάσεις στην περιοχή.

Στόχος της ρίψης χημικών των Τούρκων στα προηγούμενα επεισόδια ήταν η δημιουργία προπετάσματος καπνού που εμποδίζει την ορατότητα των ελληνικών δυνάμεων, κάτι που προϊδεάζει σε οργανωμένο σχέδιο της Άγκυρας.

Οι ελληνικές Αρχές που βρίσκονται στον Έβρο βρίσκονται σε διαρκή επιφυλακή, προκειμένου να αποτραπούν παράνομες είσοδοι στην χώρα, ενώ η Τουρκία συνεχίζει τα «παιχνίδια παραπλάνησης», με ταμπελάκια, περούκες και «καθοδήγηση» των συγκεντρωμένων, που παροτρύνονται να εισβάλλουν στην Ελλάδα.

Διαβάστε περισσότερα στο newsbomb.gr

Star Balm