Φάκελος: «Πετρολίνα ΑΕΚ 2018-2019»…

0

Η ευημερία είναι το κυρίαρχο στοιχείο στην Πετρολίνα ΑΕΚ, που ολοκλήρωσε με καταπληκτικό τρόπο την περασμένη χρονιά, κατακτώντας ό,τι τίτλο συνάντησε στο διάβα της και πλέον βαδίζει ξανά για το απόλυτο.

 

Ο Δημήτρης Κουκούρης πήρε τη σκυτάλη με τις… ευλογίες του προκατόχου του και αποδείχτηκε αντάξιος της… βαριάς κληρονομιάς που υπήρχε, πετυχαίνοντας τους στόχους που είχαν τεθεί. Η διατήρηση των κεκτημένων και όσο το δυνατόν καλύτερη ευρωπαϊκή πορεία αποτελούν τους βασικούς άξονες πάνω στους οποίους κινήθηκε ο σχεδιασμός και το κλίμα είναι ευοίωνο.

Η έλευση του Βασίλη Κούνα αντί του «εγκεφαλικού» Γιώργου Παλάλα, αποτέλεσε το μεγάλο… κόλπο γκρόσο του καλοκαιριού, αν συνυπολογίσουμε την παρουσία των εν ενεργεία διεθνών με σημαντικό ρόλο στο αντιπροσωπευτικό συγκρότημα Ιάκωβου Παντελή, Ανδρέα Σιζόπουλου και Μιχάλη Κουμή. Ο Παναγιώτης Τρισόκκας αποχώρησε επίσης και ο ρόλος του θα καλυφθεί από τον ταλαντούχο, Ρομπέρτο Μαντοβάνι, ενώ ο Τάιρελ Μπιγκς παρέμεινε, προσφέροντας μια ποιοτική κυπριακή λύση στη θέση «4».

Στους ξένους, ο πήχης είναι πολύ ψηλά, έπειτα από τις περσινές φοβερές επιλογές που έγιναν. Πέραν του πάντα καλού και πιστού στρατιώτη, Τόμισλαβ Πέτροβιτς, οι υπόλοιποι αποχώρησαν, αλλά ήρθαν ποιοτικές προσθήκες.

Ο Κάιλ Βινέιλς είναι ένας πολύ καλός σκόρερ, με έφεση στο μακρινό σουτ, ο οποίος αναμένεται να κάνει τη διαφορά δίπλα στους καλούς δημιουργούς Βασίλη Κούνα και Ιάκωβο Παντελή. Ο Τράβις Ρέλεφορντ είναι ένας ποιοτικός γκαρντ / φόργουορντ, ο οποίος προσπαθεί να βρει το ρόλο του και έχει πολλά να δώσει σε διάφορους τομείς αν προσαρμοστεί, τη στιγμή που ο Γουίλ Ντέιβις αποτελεί σημείο αναφοράς στην άμυνα και στα ριμπάουντ, κάνοντας παράλληλα συγκεκριμένα πράγματα στην επίθεση με αποτελεσματικότητα. Μεγάλο στοίχημα είναι ο… παλιάς κοπής πάουερ φόργουορντ, Γιούρε Σκίφιτς, ο οποίος με τη δύναμη και την ποιότητά του προορίζεται για συνδετικός κρίκος περιφέρειας και ρακέτας.

Η νέα ΑΕΚ έχει τα φόντα να προχωρήσει όπως και πέρυσι. Παρότι έχασε τους σημαντικούς σκόρερ της: Σέιν Γκίμπσον, Ντέβιν Σέρσι, Ταϊρίκ Ντουρέν, Ντανίλο Τάσιτς (άπαντες είχαν διψήφιο μέσο όρο πόντων), η έλευση του Κούνα έφερε μεγάλη ενίσχυση σε δημιουργία και εκτέλεση κι αν οι νέοι ξένοι ανταποκριθούν στο πλάνο του κόουτς Κουκούρη, τότε το μέλλον φαντάζει ευοίωνο.

Green Bungalow