Φραγκιάς: «Το όραμά μου είναι το ίδιο με του ΑΠΟΕΛ και του κόσμου του»

0

Ο νέος προπονητής του ΑΠΟΕΛ μιλά αποκλειστικά στο CyprusBasket για την νέα του ομάδα.

Blue Island
 

Ο Βασίλης Φραγκιάς επιστρέφει στην Κύπρο αφού θα καθοδηγήσει την φετινή σεζόν τον ΑΠΟΕΛ. Ο έμπειρος coach έρχεται για να βοηθήσει την ομάδα να πετύχει τους στόχους της.
Το CyprusBasket μίλησε με τον Έλληνα τεχνικό και παρουσιάζει την πρώτη του συνέντευξη ως προπονητής του ΑΠΟΕΛ.

– Coach καλωσόρισες. Πως αισθάνεσαι που είσαι ο νέος προπονητής του ΑΠΟΕΛ;

Είμαι πολύ χαρούμενος που ανέλαβα μία τόσο μεγάλη ομάδα και ανυπομονώ να ξεκινήσουμε δουλειά. Την Δευτέρα θα έρθω στην Κύπρο και αμέσως θα ενεργοποιηθούμε. Ήδη έχω αρχίσει και βλέπω Αμερικανούς παίκτες στην αγορά γιατί ο χρόνος μας πιέζει.

– Πώς και αποφάσισες να συνεργαστείς με το ΑΠΟΕΛ;

Ήταν εύκολη απόφαση. Η αλήθεια είναι πως τους προηγούμενους μήνες είχα βρει συμβόλαιο στην Ιαπωνία, αλλά λόγω κορονοϊού δεν πήγα ποτέ. Μου άρεσαν όλα όσα άκουσα από τους ανθρώπους του ΑΠΟΕΛ. Το όραμα μας είναι κοινό και σίγουρα αποτελεί πρόκληση για μένα.
Ήρθα στην λαοφιλέστερη ομάδα της Κύπρου και αυτό με εξιτάρει.

– Τι μπάσκετ θες να παίξει η ομάδα;

Εμένα μου αρέσει το γρήγορο μπάσκετ. Να προσπαθούμε να τρέχουμε το παρκέ και να προλαβαίνουμε την αντίπαλη άμυνα. Βέβαια για να συμβεί αυτό θα πρέπει α πιέζουμε στην άμυνα. Το τρίπτυχο που μου αρέσει είναι αιφνιδιασμός, πίεση στη άμυνα και πολλά σουτ.

– Εχεις καταλήξει σε Αμερικανούς παίκτες;

Όπως είπα και πριν τσεκάρω την αγορά. Ο χρόνος μας πιέζει αφού όποιους Αμερικανούς επιλέξουμε θα πρέπει να περάσουν από καραντίνα δύο εβδομάδων. Αυτομάτως λοιπόν δεν θα είναι έτοιμοι και στην κατάσταση που θα θέλαμε στην πρεμιέρα.

– Η γνώμη σου για τους Κύπριους παίκτες της ομάδας;

Εχω πολύ καλή άποψη. Τα περισσότερα παιδιά τα ξέρω. Θυμάμαι το 2008 όταν ήμουν στην Κύπρο έπαιζαν έξι Αμερικανοί και αρκετοί κοινοτικοί. Πλέον άλλαξε ο κανονισμός κι επιτρέπονται μόνο 3 Αμερικανοί.
Αυτή είναι πολύ καλή κίνηση για τους γηγενείς παίκτες. Θα έχουν ευκαιρία να αναδείξουν το ταλέντο τους.
Εγώ είμαι ένας προπονητής που ποντάρω πολλά στους γηγενείς παίκτες και μακάρι να αρπάξουν τις ευκαιρίες που θα τους δώσω.

Star Balm