Γιάννα Κλεάνθους: Η ήρεμη δύναμη, που πάντα είχε τη σωστή λύση!

0

Προσωπικά, θυμάμαι ένα κορίτσι, που ξεχώριζε από όλα τα υπόλοιπα εκεί στη Γυναικεία ομάδα της ΑΕΛ!

 

Αυτή η κοπέλα, είναι η Γιάννα Κλεάνθους, η οποία ξεχώριζε επειδή δεν μιλούσε πολύ (σχεδόν καθόλου), αλλά αυτό το έπραττε, πάντα όσο καλύτερα μπορούσε, μέσα στο γήπεδο!

Προσωπικά, για να πω την αλήθεια, η πρώτη φορά που είχα μιλήσει πιο ανοικτά με την κοπέλα αυτή, ήταν στο… αεροδρόμιο της Βουδαπέστης, όταν είχα μεταβεί με την Εθνική Γυναικών, με τελικό προορισμό την Κροατία!

Ήταν τότε που επιβεβαίωσα την εκτίμηση μου για τη Γιάννα Κλεάνθους, ότι όσο μετρημένα ήταν τα λόγια της, αντίστοιχος ήταν και ο προσωπικός, αλλά και αγωνιστικός της χαρακτήρας!

Η Γιάννα, αποχώρησε από την ενεργό δράση το 2008. Ωστόσο αυτό που άφησε σαν κληρονομιά, ήταν το ομαδικό πνεύμα που τη συνόδεψε από την αρχή μέχρι το τέλος και το να προσφέρει, ότι μπορεί!

Λίγα λόγια για την καριέρα της

Η Γιάννα Κλεάνθους, δεν έπαιξε σε νεάνιδες, κορασίδες κλπ. Μπήκε κατευθείαν στη Γυναικεία ομάδα, κάτι που συνέβη το 1989, όταν λειτούργησε το Γυναικείο τμήμα στην ΑΕΛ.

Εδώ, όπως μας είπε η ίδια, «είχε αλλάξει και Λύκειο, για να μπορεί και να προπονείται με την ομάδα», στην οποία εντάχθηκε μαζί με τις Νικολίνα Κουζή, Άννα Μιχαήλ, Μαρία Ταλιώτου, Ελευθερία Αντωνίου.

Η αγαπημένη της φανέλα, ήταν το 13, νούμερο που φορούσε και με το αντιπροσωπευτικό μας συγκρότημα.

Όσο για το παιχνίδι της; Αγωνιζόταν στις θέσεις των δυο φόργουοντ και κύριο της γνώρισμα, ήταν το «γλυκό» σουτ που διέθετε, που ως συνήθως ήταν εύστοχο.

Από αυτό… εμπνευστήκαμε και τον τίτλο του αφιερώματος και μάλιστα να προσθέσουμε ότι πολλές φορές οι εκάστοτε αντίπαλοι προπονητές, ενώ περίμεναν από άλλην, το σουτ, αυτό γινόταν από τη Γιάννα!

Όπως προαναφέραμε, η καριέρα της στην ΑΕΛ ξεκίνησε το 1989 και διακόπηκε για μιαν τριετία, όταν είχε πάει για σπουδές και όταν επέστρεψε, επανεντάχθηκε στην ομάδα της καριέρας της!

Τι μας είπε

Επικοινωνήσαμε με τη Γιάννα Κλεάνθους, για να μας πει λίγα λόγια για την καριέρα της:

«Πιστεύω ότι έδωσα αυτό που μπορούσα, τόσο στην ΑΕΛ, όσο και στην Εθνική μας ομάδα. Αποχωρώντας από την ενεργό δράση, νιώθω ότι έκανα το καθήκον μου και αυτό που κέρδισα, είναι αρκετές φιλίες που κρατάνε, όπως και τίτλους με την ομάδα μου.

Είναι πράγματα τα οποία κρατάνε για μια ζωή»!

Μια έκπληξη!

Είμαι σίγουρος, ότι μόλις η Γιάννα Κλεάνθους, διαβάσει την αμέσως επόμενη παράγραφο θα… ανοίξει το τηλέφωνο της, για να ευχαριστήσει αυτόν που επέλεξα για να μας μιλήσει για την ίδια (αλλά δεν της το είπα)!

Ο λόγος λοιπόν, στον πρώτο της προπονητή, τον Δημήτρη Παλάλα:

«Είναι πολλά που έχω να θυμάμαι από τη Γιάννα! Σαν τότε που είχε γίνει η μεγάλη αποχώρηση παικτριών από την ΑΕΛ, η Γιάννα ήταν από αυτές που έμεινε στην ομάδα και την είχε στηρίξει σε εκείνη τη δύσκολη στιγμή!

Ήταν μια κοπέλα, πάντα συνεργάσιμη, που ποτέ δεν δημιουργούσε πρόβλημα, ούτε στις προπονήσεις, ούτε στα παιχνίδια.

Ήταν παίκτρια, σταθερότατης απόδοσης, κάτι που βοηθά αφάνταστα έναν προπονητή, όταν καταστρώνει το πλάνο του και αυτό, την έκανε χρήσιμη και σημαντική!

Η Γιάννα Κλεάνθους, ήταν μια παίκτρια που συνδύαζε ήθος με αγωνιστική αξία και που πάντα έβαζε το καλό της ομάδας, πάνω από τον εαυτό της»!

Green Bungalow