ΓΙΑΤΙ είναι χαμηλός ο σημερινός αριθμός

0

Το Υπουργείο ανακοίνωσε ακόμα 43 κρούσματα στην Κύπρο.

Blue Island
 

Σύμφωνα με νεότερη ενημέρωση από το Υπουργείο, τα πλείστα εργαστήρια δεν έκαναν δειγματοληψίες χθες Κυριακή και επομένως για αυτό είναι χαμηλά τα νούμερα. Επίσης, δεν είχαμε αποτελέσματα από τα διάφορα προγράμματα (ΚΟΠ, γηροκομεία, κτλ) διότι δεν ολοκληρώθηκε η εργαστηριακή διάγνωση των δειγμάτων.

Συγκεκριμένα από το σύνολο των 2,558 δειγμάτων, τα 1,577 αφορούσαν επιβάτες που έφθασαν με διάφορες πτήσεις στα αεροδρόμια της Κύπρου. Από αυτά προέκυψαν 4 κρούσματα. Ως εκ τούτου, τα υπόλοιπα 39 κρούσματα είναι αποτέλεσμα 981 εργαστηριακών εξετάσεων που διενεργήθηκαν στο πλαίσιο της ιχνηλάτησης, μέσω ιδιωτικής πρωτοβουλίας, τις ειδικές ομάδες και από τα εργαστήρια των δημόσιων νοσοκομείων και αφορούν άτομα από την κοινότητα.

Δηλαδή, 1 στα 25 άτομα από την κοινότητα, που υποβλήθηκαν σε εξέταση, καταδείχθηκαν θετικά στον ιό.

Επίσης, ο αριθμός των εισαγωγών στα νοσηλευτήρια παραμένει ψηλός, με 19 ασθενείς στο νοσοκομείο αναφοράς, εκ των οποίων ένας στη Μονάδα Αυξημένης Φροντίδας, δύο σε θάλαμο COVID στην Λευκωσία και 2 σε πιο σοβαρή κατάσταση που παραμένουν διασωληνωμένοι στη Μονάδα Εντατικής Θεραπείας στη Λευκωσία.

brief.com.cy

Star Balm