Γιώργος Μπιτζάνης: «Πικρή η γεύση, επειδή δεν ολοκληρώθηκε η χρονιά»…

0

Παρελθόν αποτελεί ως γνωστόν, ο Γιώργος Μπιτζάνης από την τεχνική ηγεσία της ΕΘΑ, μιας και ως γνωστόν, οι κιτρινόμαυροι θα πορευθούν με τον Χάτι Ελχάτζ, κατά τη νέα χρονιά στο πηδάλιο της τεχνικής τους ηγεσίας.

 

Μιλήσαμε πριν από λίγο με τον εξ` Ελλάδος προπονητή, από τον οποίο ζητήσαμε να μας πει κάποιες γενικές του εντυπώσεις, σχετικά με τη δεύτερη του θητεία στην ομάδα της Έγκωμης και μας ανέφερε τα ακόλουθα:

“Η χρονιά ξεκίνησε με πολλές ατυχίες. Χάσαμε από την προετοιμασία κιόλας τον βασικό μας πλέιμεικερ, Rob Davis, που ήταν βαρόμετρο για εμάς και ουσιαστικά η ομάδα αποσυντονίστηκε καθώς δεν μπορέσαμε να καλύψουμε το κενό εκ των έσω.

Περιμέναμε 1.5 μήνα ώστε να αποθεραπευτεί κάτι που τελικά δεν κατέστη δυνατό και έτσι προχωρήσαμε σε αλλαγή. Τα Χριστούγεννα δυστυχώς χάσαμε τους δυο πιο έμπειρους Κυπρίους παίκτες, Παπαμιχαήλ και Παναγιώτου για διαφορετικούς λόγους και έτσι κλήθηκα να προχωρήσω με παιδιά 16-17 χρονών που ουσιαστικά έπαιζαν πρώτη φορά στην ανδρική ομάδα.

Έδωσα παράλληλα και την ευκαιρία σε 2-3 νεαρά παιδιά που δεν είχαν χρόνο συμμετοχής την περυσινή χρονιά να μας βοηθήσουν σε κρίσιμα παιχνίδια. Κάναμε κάποιες νίκες που μας έδωσαν την δυνατότητα να ελπίζουμε για τα πλει οφς και το κύπελλο.

Θεωρώ ότι παίξαμε καλό μπάσκετ, απλά στις κρίσιμες στιγμές χάσαμε 3-4 παιχνίδια στις λεπτομέρειες.

Δυστυχώς η χρονιά δεν ολοκληρώθηκε λόγω της πανδημίας οπότε μένει μια πικρή γεύση σε όλους. Στο τέλος της ημέρας όμως είμαι χαρούμενος διότι έδωσα την δυνατότητα σε νέα παιδιά για πρώτη φορά να παίξουν σε δύσκολα παιχνίδια και να αποκτήσουν εμπειρίες για το μέλλον. Μάλιστα, το ευχαριστήριο μήνυμα που έλαβα από ένα από αυτά τα παιδιά πριν λίγες μέρες με χαροποίησε ιδιαιτέρως.

Στη συνέχεια ο Γιώργος Μπιτζάνης μας ανέφερε για το πως βλέπει το μέλλον:

Το μέλλον είναι αμφίβολο και δύσκολο για όλους μας λόγω των πρωτόγνωρων συνθήκων που ζει ο πλανήτης μας. Θεωρώ ότι θα είναι περίεργη χρονιά, με μεγάλη ανασφάλεια από όλες τις πλευρές.

Ακόμα δεν γνωρίζω που θα συνεχίσω. Το σημαντικότερο από όλα τώρα είναι η υγεία όλων μας.

Τελειώνοντας θα ήθελα να ευχαριστήσω τον πρόεδρο, την διοίκηση της ΕΘΑ για την συνεργασία μας, όλους τους παίκτες και συνεργάτες μου για την συμπαράσταση και την κοινή μας προσπάθεια».

Star Balm
Green Bungalow