Η Διάσκεψη Τύπου των διοργανωτών του “2on2 Basketball by Stoiximan”

31

Πραγματοποιήθηκε την Τετάρτη 8 Μαΐου 2019, στο Cofeehouse στη Λευκωσία η Συνέντευξη Τύπου για την πρωτοποριακή διοργάνωση “2on2 Basketball Tournament by Stoiximan”. Στη Διάσκεψη μίλησε ο διοργανωτής και ιδιοκτήτης του CyprusBasket.net, Νεοκλής Θεοχαρίδης, ο Άγγελος Χοντουλίδης, Cyprus Country Manager του μεγάλου χορηγού Stoiximan και ο Αλέξανδρος Παπαδόπουλος, συνδιοργανωτής του event.

 

Ο κος Θεοχαρίδης στην αρχική του τοποθέτηση, αφού ευχαρίστησε τα Μέσα Μαζικής Ενημέρωσης που παρευρέθηκαν στον χώρο, δήλωσε:
«Ανακοινώνεται το πρώτο Παγκύπριο event 2on2 Basketball Tournament by Stoiximan, που διοργανώνεται από το CyprusBasket.net. Το CyprusBasket βρίσκεται στην τέταρτη χρονιά λειτουργίας του και σκοπός του είναι να προωθηθεί το μπάσκετ και να μπει στα σπίτια του κόσμου. Τα τελευταία χρόνια υπάρχει απαξίωση στον χώρο και θέλουμε να επιστρέψει στην δημοσιότητα όπως του αξίζει. Το event 2on2 Basketball Tournament by Stoiximan θα γίνει στο γήπεδο «Κώστας Παπαέλληνας» του Κεραυνού στον Στρόβολο, στο κλειστό αλλά και στα ανοιχτά του γήπεδα, από τις 24 μέχρι τις 26 Μαΐου. Θα διαγωνιστούν 144 δυάδες, δηλαδή 288 παίκτες, χωρισμένοι σε τρεις κατηγορίες: αγόρια, κορίτσια και mixed. Αντιλαμβάνεστε πως στην κατηγορία mixed θα υπάρχουν δυάδες που θα αποτελούνται από ένα αγόρι και ένα κορίτσι. Είμαστε πολύ ενθουσιασμένοι για τις κατηγορίες αυτές.

Μεγάλος χορηγός είναι το Stoiximan, που στηρίζει αυτή την μεγάλη μπασκετική γιορτή. Θα είναι μια μπασκετική παραμυθούπολη, ένα μπασκετικό πανηγύρι, όπου όλο το τριήμερο θα υπάρχουν τα πάντα που αφορούν το μπάσκετ. Πέρα των χώρων των διαγωνισμών, θα υπάρχουν χώροι για παιδιά όπου θα μπορούν να παίξουν και να σουτάρουν στα καλάθια, θα υπάρχουν άνθρωποι να προσέχουν τα παιδιά και γενικά ο χώρος θα είναι στημένος με τέτοιον τρόπο, ώστε να διασκεδάζουν όλοι, μικροί-μεγάλοι.

Στο τουρνουά θα υπάρξουν οι εννιά κατηγορίες και την Κυριακή θα γίνει το main event του τουρνουά. Δηλαδή οι τελικοί της κάθε κατηγορίας, παράλληλα με διάφορες εκδηλώσεις. Θα υπάρξει και το Celebrity game στο οποίο θα συμμετάσχει ο Θρύλος του Ελληνικού μπάσκετ, ο Δημήτρης Διαμαντίδης! Ο μεγάλος καλαθοσφαιριστής θα βρίσκεται μαζί μας από τις 25 Μαΐου, όπου θα διαγωνιστεί και σε διαγωνισμό τριπόντων εναντίων θρύλων της Κυπριακής καλαθόσφαιρας, όπως ο Κώστας Στυλιανού, Κώστας Εγγλέζος, Γιώργος Αναστασιάδης, Πάνος Σερδάρης, Νικόλας Παπαδόπουλος και ο Βλάντο Λούκιτς. Θα υπάρχει και το Celebrity game όπου θα χωριστούν οι ομάδες σε Green Team και Red Team. Της Green Team θα ηγηθεί ο Δημήτρης Διαμαντίδης και της Red Team, η Ελεάννα Χριστινάκη, διεθνής καλαθοσφαιρίστρια της Εθνικής Ελλάδος, η οποία έχει μεγαλώσει στην Κύπρο. Επίσης θα υπάρχουν half court shots (σουτ από το κέντρο του γηπέδου) και skills challenge.
Τέλος, υπάρχει ιστοσελίδα όπου ο κόσμος μπορεί να μπει και να διαβάσει όλες τις λεπτομέρειες, ενώ μία εβδομάδα πριν θα μπορεί να εγγραφεί στις κατηγορίες που επιθυμεί να διαγωνιστεί. Είναι το www.2on2basketball.com, όπου θα μπορεί ο κόσμος να αγοράσει και εισιτήρια για το main event της Κυριακής. Λόγο περιορισμένου χώρου, θα είναι 1200 εισιτήρια στην τιμή των 10 ευρώ το ένα».

Στη συνέχεια μίλησε ο Άγγελος Χοντουλίδης, εκ μέρους της Stoiximan, τονίζοντας:
«Από την πρώτη στιγμή που μιλήσαμε για το event με τον Νεοκλή, είχε χρησιμοποιήσει την ίδια λέξη που χρησιμοποίησε και σήμερα: Μια γιορτή του μπάσκετ. Μια διοργάνωση που θα έχει και φιλανθρωπικό χαρακτήρα. H Stoiximan στηρίζει το μπάσκετ και στην Ελλάδα, αλλά και στην Κύπρο, ειδικά από την στιγμή που ο άνθρωπος που έχει συνδέσει το όνομά του με το Ελληνικό μπάσκετ, θα βρίσκεται παρόν στη διοργάνωση. Ο Δημήτρης Διαμαντίδης ο οποίος ήδη συνδέεται με την Stoiximan με την κοινωνική του δραστηριότητα. Έτσι θέλουμε να στηρίξουμε με όλη μας τη δύναμη αυτή την προσπάθεια και πιστεύουμε πως θα περάσουν όλοι καλά το τριήμερο 24-26 Μαΐου».

Η σκυτάλη στη συνέχεια δόθηκε στον Αλέξανδρο Παπαδόπουλο, ο οποίος επεσήμανε:
«Είναι ένα διαφορετικό event και η αλήθεια είναι πως όλα αυτά τα χρόνια που ασχολούμαι με αθλητικά γεγονότα, αυτό είναι κάτι ξεχωριστό. Ειδικά στη Κύπρο είναι από τα γεγονότα που θέλουμε να βλέπουμε, θέλουμε να τα στηρίζουμε και να τα προωθούμε. Εκτός του αγωνιστικού, πολύ μεγάλη σημασία έχει και το γεγονός ότι όλος ο κόσμος θα διασκεδάσει και τελικά θα αποδειχθεί πως το μπάσκετ στην Κύπρο υπάρχει. Έχουν γίνει πολλές προσπάθειες τα τελευταία χρόνια για το μπάσκετ και από την Ομοσπονδία και από πλευράς κάποιων άλλων ανθρώπων που ασχολούνται, χωρίς να υπάρχει το αποτέλεσμα που θέλουμε. Ο Νεοκλής, γνωρίζοντάς τον και γνωρίζοντας την αγάπη του για το άθλημα, θεωρώ ότι θα φέρει μια καινούρια δυναμική στον χώρο, και στο άθλημα και σίγουρα αυτό το τουρνουά θα στείλει πολλά μηνύματα πως υπάρχει το άθλημα του μπάσκετ, πως υπάρχουν πολλά ταλέντα και θα πρέπει να τα στηρίξουμε. Θέλουμε να ευχαριστήσουμε την Stoiximan και όλους όσους στηρίζουν αυτή την προσπάθεια. Θα υπάρχει πολύς κόσμος, πολλά παιδιά και είστε όλοι ευπρόσδεκτοι. Ευχαριστώ και τον Νεοκλή που μου δίνει την ευκαιρία να τρέξω το event. Είναι ένα πολύ μεγάλο γεγονός, που ήδη έχει αγκαλιαστεί από τον τριπλάσιο κόσμο από όσο περιμέναμε».

Σαν επίλογο, ο Νεοκλής Θεοχαρίδης ανέφερε:
«Κλείνοντας θέλω να ευχαριστήσω την οικογένεια Παπαέλληνα για την παραχώρηση των γηπέδων. Ο κος Πάρις Παπαέλληνας αγαπά το μπάσκετ και το απέδειξε για ακόμα μια φορά.
Θα υπάρξει και διαγωνισμός τροχοκαθίσματος, όπου ο τελικός θα γίνει μπροστά από τον Δημήτρη Διαμαντίδη ο οποίος θα βραβεύσει τους νικητές. Ευχαριστούμε ξανά και ανανεώνουμε το ραντεβού μας το τριήμερο 24-26 Μαΐου».

Star Balm