Η ΕΘΑ αξίζει να βρίσκεται στην τετράδα

0

Η γυναικεία ομάδα της ΕΘΑ σημείωσε μια σπουδαία νίκη επί της Ανόρθωσης Αμμοχώστου την Κυριακή που μας πέρασε.

Minerva
 

Με καρδιά χιλίων λεόντων και μια Τόμπκινς να… την πιεις στο ποτήρι οι κιτρινόμαυρες ολοκλήρωσαν μια σπουδαία ανατροπή κερδίζοντας μια από τις καλύτερες ομάδες του πρωταθλήματος.

Το γεγονός ότι η Ανόρθωση στερήθηκε τις υπηρεσίες της δαιμόνιας Μαρίσσας Πάγκαλος δε μειώνει ούτε στο ελάχιστο την επιτυχία των Εγκωμιτών αφού οφείλουμε να αναγνωρίσουμε τη συνολική της πορεία μέσα στο μαραθώνιο που απλά κορυφώθηκε στο συγκεκριμένο αγώνα.

Δεν είναι τυχαίο άλλωστε ότι η ΕΘΑ έχει τη 2η καλύτερη επίθεση στο πρωτάθλημα (πίσω από την ασταμάτητη ΑΕΛ) με σχεδόν 75 πόντους μ.ο (74.9) ενώ γενικότερα είναι ομάδα που και κάποιος ουδέτερος χαίρεται να την παρακολουθεί.

Το σύνολο που χτίστηκε μετά την κάθοδο της Τόμπκινς (που αντικατέστησε την Paige Cashin) και είναι ίσως η κορυφαία ξένη καλαθοσφαιρίστρια στο φετινό πρωτάθλημα, με την Θεοδοσίου να τη σιγοντάρει, το παιδί-θαύμα Ιωάννα Κυπριανού, τη Μύθιλλου, την Έλενα Ιγνατίου έχει καταφέρει να παρουσιάσει ένα πολύ ανταγωνιστικό πρόσωπο κάτι που φάνηκε ιδιαίτερα και στους δύο αγώνες με την Ανόρθωση, που κρίθηκαν στο νήμα!

Η γυναικεία καλαθόσφαιρα χρειάζεται αυτές τις νότες, ομάδες που δουλεύουν σωστά και θέλουν να “σπάσουν” το δίπολο Κεραυνού-ΑΕΛ δίνοντας νέο ενδιαφέρον στο πρωτάθλημά μας.