Η μετά Κώστα Χριστοδούλου εποχή στην γυναικεία ΑΕΛ

0

Μια νέα εποχή ξεκίνησε για την γυναικεία ομάδα της ΑΕΛ, μετά και την ανακοίνωση της νέας επιτροπής του τμήματος, του οποίου ηγείται πλέον ο Αντώνης Τομάζος.

Blue Island
 

Σίγουρα η παραίτηση του Κώστα Χριστοδούλου, από την προεδρία της επιτροπής του τμήματος,μετά από μιαν καθόλα πετυχημένη δεκαετία δεν ακουγόταν ως το καλύτερο σενάριο στα αυτιά του φίλαθλου κοινού και όσους ασχολούνται διαχρονικά με την γυναικεία καλαθόσφαιρα στην Κύπρο. Πόσο μάλλον στα αυτιά των οπαδών της ΑΕΛ,οι οποίοι ένιωσαν μιαν αβεβαιότητα όσο αφορά το μέλλον ενός από τα πιο πετυχημένα τμήματα της ομάδας τους,σίγουρα το πιο πετυχημένο της δεκαετίας. Τα 11 συνεχόμενα πρωταθλήματα τα λέει όλα και μιλάει από μόνο του.

Πιό πολύ όμως και τη δεδομένη στιγμή,αυτό που απασχολεί,είναι που βρίσκει το τμήμα η μετά Χριστοδούλου εποχή και το μέλλον της βασίλισσας. Άποψη μας είναι ότι κάθε άλλο παρά δύσκολη φαντάζει,αν κρίνουμε από το υπάρχον υλικό που υπάρχει στο ρόστερ,το προπονητικό τημ που παραμένει το ίδιο και το πλούσιο σε ταλέντο που έρχεται από κάτω.

Προπονητής παραμένει και φέτος ο Γιώργος Παλάλας,που θα έχει και πάλι στο πλευρό του τον Στέφανο Θρασυβουλίδη ως βοηθό και γυμναστή της ομάδας.

Όσον αφορά το έμψυχο υλικό,η ομάδα δείχνει πιο ενισχυμένη από πέρσυ αφού εκτός του περσυνού ρόστερ που βρήκε την ΑΕΛ κυπελλούχο αλλά και αήττητη μέχρι την διακοπή, προσθέσουμε στην παρέα των Π.Όρλοβιτς,  Α.Παπαδούρη, Ε.Μαυρουδή,
Στ.Κόνιαλη, Ρ.Αντωνίου, Δ.Παπαλλά,
Σ.Στυλιανίδη, Α.Παπαλλά και την επιστροφή της Ελένης Οικονομίδου και την απόκτηση της Άντριας Πιτσιλλίδου, τότε η εξίσωση λέει ότι είναι μια ομάδα πλήρης με παρών και μέλλον έτοιμη να διεκδικήσει όλους τους τίτλους όπως κάνει κάθε χρόνο. Θα ήταν όμως παράλειψη μας να μην αναφερθούμε και στις 5 ταλαντούχες νεαρές που πήραν χρόνο συμμετοχής στην πρώτη ομάδα κατά την περσυνή χρονιά,απόδειξη και της πολύ καλής δουλειάς που γίνεται στα τμήματα υποδομής της ΑΕΛ και αποδεδειγμένα υπάρχει και το μέλλον.

Το συμπέρασμα που βγαίνει είναι ότι οι μεγάλες ομάδες δεν και δεν πρέπει να στηρίζονται σε πρόσωπα, αλλά στις υποδομές τους και η αποχώρηση κάποιου παράγοντα,όσο πετυχημένος και να ήταν, να μην οδηγεί στην αποδυνάμωση ή στο κλείσιμο.

Star Balm