Η «μεταμόρφωση» του Αινέα Γιούγκ!

0

Ο Αινέας Γιούγκ είναι μια περίπτωση που αποδεικνύει πως ποτέ δεν είναι αργά για να ξεκινήσεις κάτι και παρότι άρχισε από το απόλυτο… μηδέν, η εξέλιξή του είναι ραγδαία.

 

Πριν από 1,5 χρόνο ο Γιάννος Παντελίδης τον ανακάλυψε και τον έφερε στον Όλυμπο Αγλαντζιάς, σπρώχνοντάς τον να ασχοληθεί με την καλαθόσφαιρα. Τα σωματικά του προσόντα ήταν εξαιρετικά, όμως του έλειπε το μπάσκετ και από τότε έπεσε με τα… μούτρα στη δουλειά. Πλέον, δείχνει πραγματικά “μεταμορφωμένος”.

Μετά το πρωτάθλημα παμπαίδων που του έδωσε τον πρώτο προσωπικό του τίτλο, ήρθε φέτος η… προαγωγή. Στο παιδικό είναι ηγέτης και κάνει τη διαφορά με μια σειρά εξαιρετικών εμφανίσεων, ενώ το τελευταίο διάστημα ο Ευρυπίδης Ανδρέου, ο οποίος έχει συμβάλει εντυπωσιακά στην εξέλιξή του, τον πιστεύει πολύ και του έχει δώσει ρόλο βασικού και στο εφηβικό, παρότι μιλάμε για ένα παιδί μόλις 15 ετών.

Η εξέλιξή του είναι ραγδαία, κάτι που έχει διαπιστώσει και ο Αντώνης Δημητρίου στην Εθνική Κ16 Ανδρών, όπου δίνει τον καλύτερό του εαυτό και κάνει τη διαφορά. Το μπόι του ξεπερνάει, πλέον, το 1.95μ. και προκαλεί αίσθηση με τα αθλητικά και τα σωματικά του προσόντα, που διαρκώς βελτιώνονται. Παρά το γεγονός πως δεν έπαιξε σε ομάδα από πιο μικρή ηλικία, έχει κάνει… άλματα και στο μπασκετικό κομμάτι, βελτιώνοντας σε εντυπωσιακό βαθμό την τεχνική του κατάρτιση.

Στον Όλυμπο γίνεται φοβερή δουλειά στα τμήματα υποδομών και τα αποτελέσματα είναι εμφανή. Υπάρχουν κι άλλα παιδιά με προοπτικές να κάνουν καριέρα. Θα αναφερθούμε σ’ αυτά σύντομα…

Green Bungalow