Είπε το ΝΑΙ στην Εθνική Ελλάδος ο Ιτούδης!

0

Το SDNA αποκαλύπτει το ραντεβού Βασιλακόπουλου-Ιτούδη στη Μόσχα που φέρνει τον κορυφαίο Ελληνα τεχνικό προ των πυλών της Εθνικής ανδρών! Μενει μόνο το ΟΚ της ΤΣΣΚΑ για το μεγάλο deal.

 

Πριν από καιρό και στο αγωνιώδες ερώτημα ποιος θα είναι ο διάδοχος του Φώτη Κατσικάρη στην Εθνική, είχε απαντηθεί -όχι επισήμως- από πλευράς Ομοσπονδίας ότι μέσα στον Φλεβάρη το θέμα θα λυθεί. Κατά πώς φαίνεται, αυτό, που είχε ειπωθεί τότε, είναι πολύ κοντά στο να γίνει πραγματικότητα. Και μάλιστα με την καλύτερη δυνατή λύση, που τότε έμοιαζε ως μακρινό σενάριο…

Ελληνα τεχνικό προ των πυλών της Εθνικής ανδρών! Μενει μόνο το ΟΚ της ΤΣΣΚΑ για το μεγάλο deal.αγωνιώδες ερώτημα ποιος θα είναι ο διάδοχος του Φώτη Κατσικάρη στην Εθνική, είχε απαντηθεί -όχι επισήμως- από πλευράς Ομοσπονδίας ότι μέσα στον Φλεβάρη το θέμα θα λυθεί. Κατά πώς φαίνεται, αυτό, που είχε ειπωθεί τότε, είναι πολύ κοντά στο να γίνει πραγματικότητα. Και μάλιστα με την καλύτερη δυνατή λύση, που τότε έμοιαζε ως μακρινό σενάριο…

Με τον καλύτερο Ελληνα προπονητή, τον πρωταθλητή Ευρώπης με την ΤΣΣΚΑ Μόσχας, Δημήτρη Ιτούδη, να είναι προ των πυλών του αντιπροσωπευτικού μας συγκροτήματος.

Σύμφωνα με πληροφορίες του SDNA, αυτό που απομένει, ώστε ο 46χρονος προπονητής να αναλάβει τα ηνία της επίσημης αγαπημένης είναι το “ΟΚ” της ΤΣΣΚΑ. Βλέπετε, υπάρχει όρος στο συμβόλαιο της ρωσικής ομάδας με τον Ιτούδη, που δεν του επιτρέπει να κάνει κάτι τέτοιο χωρίς τη σύμφωνη γνώμη της, αλλά και τη γνώμη της ομοσπονδίας.

Για να ξεπεραστεί, λοιπόν, αυτό το εμπόδιο, οι ίδιες πληροφορίες του SDNA αναφέρουν ότι έχει προγραμματιστεί την Δευτέρα, που μας έρχεται, ραντεβού ανάμεσα στις δύο πλευρές. Αν συναινέσει η ΤΣΣΚΑ, ουσιαστικά θα πει το “ΟΚ” και η ρωσική ομοσπονδία, ανοίγοντας έτσι τον δρόμο, ώστε ο Ιτούδης να πάρει την θέση του Κατσικάρη.

Έδωσαν τα χέρια Ιτούδης-Βασιλακόπουλος στη Μόσχα!

Πώς φθάσαμε ως εδώ; Είναι πολύ απλά τα πράγματα, καθώς τα “μηνύματα” είχαν φανεί εδώ και καιρό και ήταν τόσο θετικά, που ο ισχυρός άνδρας της ΕΟΚ, Γιώργος Βασιλακόπουλος, και ο γενικός γραμματέας της ομοσπονδίας, Τάκης Τσαγκρώνης, πήραν μέσα στην εβδομάδα το αεροπλάνο για την Μόσχα και βρέθηκαν με τον αρχιτέκτονα της ΤΣΣΚΑ παραμονές του αγώνα της πρωταθλήτριας Ευρώπης με τον Ερυθρό Αστέρα.
Ο 46χρονος τεχνικός δεν έκανε τίποτε άλλο παρά να ζητήσει τα αυτονόητα, που αρμόζουν στο δικό του επίπεδο, όσο, βέβαια, και στο υψηλότατο επίπεδο της Εθνικής. Πάνω από όλα ζήτησε μακρόπνοο σχέδιο – που σημαίνει πως έχει διάθεση να κτίσει ομάδα για χρόνια κι όχι μιας χρησης – γνωρίζοντας καλύτερα από τον καθένα ότι οι ομάδες δεν φτιάχνονται από τη μία μέρα στην άλλη. Ειδικά οι εθνικές, όπου ο συντελεστής δυσκολίας είναι μεγαλύτερος και στη περίπτωση της Εθνικής ακόμη πιο μεγάλος. Δεν πρέπει να ξεχνάμε ότι είμαστε από το 2009 χωρίς μετάλλιο και ολόκληρο το σύστημα της επίσημης αγαπημένης θέλει επισκευή από την αρχή και προσαρμογή στο νέο, σύγχρονο και απαιτητικό μπάσκετ.

Βασιλακόπουλος και Τσαγκρώνης έδωσαν τις σχετικές εγγυήσεις, ο Ιτούδης που ήταν εξ αρχής θετικός στην προοπτική να υπηρετήσει το ελληνικό μπάσκετ από την καθόλα τιμητική θέση του ομοσπονδιακού, αποδέχτηκε τη πρόταση και, όπως αναφέραμε, αυτό, που μένει, είναι το “ΟΚ” της ΤΣΣΚΑ και της ρωσικής ομοσπονδίας.

Σε μία εποχή, όπου η ΕΟΚ βάλλεται (όχι αδικαιολόγητα) από πολλές πλευρές, γίνεται μία σπουδαία κίνηση, που αν ολοκληρωθεί, θα είναι τεράστια υπόθεση για την Εθνική ανδρών που τόσο έχει ταλαιπωρηθεί όλα αυτά τα χρόνια.

Η κλεψύδρα αδειάζει και σε λιγότερο από περίπου 72 ώρες θα μάθουμε οριστικά αν θα ολοκληρωθεί το deal ανάμεσα στην ΕΟΚ και τον καλύτερο σύγχρονο Ελληνα προπονητή. Όλα δείχνουν πως το μεγάλο deal είναι έτοιμο να επιτευχθεί. Ένα deal που είναι ικανό να δώσει μετά από χρόνια μια άλλη προοπτική στην αγαπημένη Εθνική όλων των Ελλήνων…

Πηγή: sdna.gr

Green Bungalow