Κ18: Καταιγιστική η Ελλάδα Κ16

0

Την νίκη κόντρα στην Εθνική Κύπρου Κ18 πέτυχε η Εθνική Ελλάδας Κ16, και στο δεύτερο φιλικό παιχνίδι που έδωσαν μεταξύ τους οι δύο ομάδες στο πλαίσιο του ΟΠΑΠ Basketball Camp, με τελικό σκορ 72-35.

Οι φιλοξενούμενοι είχαν καλή εικόνα σε όλη την διάρκεια του αγώνα, και πέτυχαν μία δίκαιη νίκη. Ο προπονητής της Εθνικής Κύπρου Κ18, Μάριος Αργυρού, έδωσε χρόνο συμμετοχής σε όλους τους καλαθοσφαιριστές που είχε στην διάθεση του στα δύο φιλικά κόντρα στην Εθνική Ελλάδας. Κορυφαίος της αναμέτρησης ήταν ο Τσουργιάννης με 16 πόντους, ενώ από την Εθνική Κύπρου ξεχώρισαν οι Σταυρινίδης, Δουκανάρης και Χατζηκώστας με 10, 7 και 6 πόντους αντίστοιχα.

Blue Island
 

Τα πρώτα στάδια του αγώνα είδαμε ένα ισορροπημένο παιχνίδι, με την Ελλάδα να προηγείται με δίποντο του Χατζηβέρογλου, και τον Δουκανάρη να ισοφαρίζει σε 2-2. Οι φιλοξενούμενοι έπειτα πέτυχαν πέντε πόντους και έφτασαν στο 7-2, με την Κύπρο να απαντάει με τέσσερις πόντους από τους Ανδρέου και Χατζηκώστα, μειώνοντας σε 7-6, μετά από τρία λεπτά και τριάντα δευτερόλεπτα στο παιχνίδι. Στην συνέχεια η Ελλάδα ήταν καλύτερη στο παρκέ, πετυχαίνοντας δεκαπέντε πόντους, ενώ η Κύπρος σημείωσε ένα τρίποντο με τον Χατζηκώστα, με το σκορ να φθάνει στο 22-9 για την Εθνική ομάδα της Ελλάδας στο τέλος της πρώτης περιόδου.

Η Κύπρος σημείωσε ένα πόντο με τον Χαριδήμου στα πρώτα στάδια της δεύτερης περιόδου, ενώ στην συνέχεια η Ελλάδα ήταν πολύ καλή καταφέρνοντας να σημειώσει δώδεκα σερί πόντους και να φέρει την διαφορά που χώριζε τις δύο ομάδες στο σκορ στους 24 (34-10). Έπειτα η Εθνική Κύπρου ανέβασε στροφές και έλεγξε το παιχνίδι, καταφέρνοντας να πετύχει δεκατρείς σερί πόντους (οκτώ ο Σταυρινίδης, τρίποντο ο Σαμουήλ, δύο ο Καραπατάκης), μειώνοντας σε 34-23. Οι φιλοξενούμενοι με την λήξη του ημιχρόνου σημείωσαν ένα ακόμα τρίποντο με τον Ερμείδη, με το σκορ να πάει στο 37-23.

Η Εθνική Ελλάδος μπήκε δυνατά στο δεύτερο ημίχρονο και με έξι πόντους του Τσουργιάννη (ενώ για την Κύπρο πέτυχε ένα πόντο ο Χατζηκώστας) έφερε το σκορ στο 43-24. Έπειτα το αντιπροσωπευτικό συγκρότημα της Κύπρου σημείωσε επτά σερί πόντους (πέντε ο Δουκανάρης, δύο ο Ανδρέου) μειώνοντας σε 43-31, όμως ο Γάργαλης σημείωσε άλλους πέντε πόντους για την Ελλάδα με το σκορ να πάει στο 48-31. Το τέλος της τρίτης περιόδου βρήκε την Εθνική ομάδα της Ελλάδας να προηγείται με 49-33.

Με ένα σερί έντεκα πόντων μπήκε στην τέταρτη περίοδο η Ελλάδα, φέρνοντας το σκορ στο 66-33, μέχρι και το 36′ του παιχνιδιού. Έπειτα η Κύπρος μείωσε με δίποντο του Αριστοδήμου, με τους φιλοξενούμενους να πετυχαίνουν άλλους δώδεκα σερί πόντους μέχρι και το τέλος του αγώνα, φεύγοντας στο τέλος με την νίκη με τελικό σκορ 72-35.

Δεκάλεπτα:
9-22, 23-37, 33-49, 35-72

Εθνική Κύπρου Κ18 (Μάριος Αργυρού)

Χριστοφίδης, Σέπος, Ανδρέου 4, Χατζηκώστας 6 (1), Μύθιλλος, Χαριδήμου 1, Παναγίδης, Στρατής, Αριστοδήμου 2, Σταυρινίδης 10, Σοφρωνίου, Δουκανάρης 7 (1), Καραπατάκης 2, Αλεξάνδρου, Θωμά, Σαμουήλ 3 (1).

Εθνική Ελλάδας Κ16 (Μάνος Μανουσέλης)

Κοπακάκης, Προίσκος 4, Μπαζίνας 9 (1), Αλτίνης 8 (2), Ραγκαβόπουλος 5, Ερμείδης 5 (1), Αρσενόπουλος 4, Τσουμάνης 7, Χατζηβέρογλου 7 (1), Γάργαλης 1, Βουλγαρόπουλος 6, Τσουργιάννης 16.

Star Balm