Καβγάς Γκάλη Πρέλεβιτς: Ο Παναγιώτης Γιαννάκης μας… άφησε με την απορία! (Video)

0

Τη δική τους χρυσή ιστορία, έχουν αφήσει στο ρουν της ιστορίας στην Ελληνική καλαθόσφαιρα, οι αγώνες του Άρη με τον ΠΑΟΚ.

 

Τότε, που οι δυο της Θεσσαλονίκης μεγαλουργούσαν στο Ελληνικό στερέωμα, διεκδικόντας και κατακτώντας τους τίτλους!

Ωστόσο, αυτό που είχε μείνει στην ιστορία, ήταν εκείνος ο περίφημος καβγάς, ανάμεσα στους Γκάλη, Πρέλεβιτς, τα δυο μεγαλύτερα αστέρια των δυο ομάδων (μετά τα βρήκαν).

Ένας καβγάς που έγινε σαν σήμερα στις 8 Μάη του 1991, σε ένα ντέρμπι στο Αλεξάνδρειο!

Ωστόσο, όπως θα δείτε και στο παρακάτω βίντεο, το ρόλο του… πυροσβέστη είχε αναλάβει ο Παναγιώτης Γιαννάκης και έτσι, δεν μάθαμε ποιος θα… κέρδιζε!

Εσείς τι λέτε;

View this post on Instagram

Οι μπουνιές του Γκάλη με τον Πρέλεβιτς! Ήταν 8 Μαΐου 1991, ο Άρης επικράτησε του ΠΑΟΚ, έπειτα από αγώνα-θρίλερ με 81-80 και κατέκτησε το έβδομο πρωτάθλημα της ιστορίας του! Ωστόσο το συγκεκριμένο παιχνίδι έμεινε στην ιστορία, για όσα έγιναν μετά το τέλος του. Τότε που οι δύο σπουδαίοι της εποχής, Νίκος Γκάλης και Μπάνε Πρέλεβιτς, πιάστηκαν στα χέρια και άρχισαν τις μπουνιές! Αυτό που έλεγαν τότε οι άνθρωποι του ΠΑΟΚ, ήταν ότι ο Γκάλης έκανε μία άσεμνη χειρονομία προς τον πάγκο. Ακόμη έλεγαν ότι ο Γκάλης τότε, με τη λήξη εκείνου του αγώνα, απευθύνθηκε κυρίως προς τον Πρέλεβιτς, ο οποίος αντέδρασε στη συνέχεια με αυτόν τον τρόπο. Στην άλλη εκδοχή του επεισοδίου αναφέρεται ότι με τη λήξη του αγώνα, ο προσωπικός γυμναστής και κουμπάρος του Νίκου Γκάλη, Γιώργος Ραμπότας, χτύπησε στην πλάτη τον Πρέλεβιτς, ο οποίος γύρισε να δει ποιος το έκανε, είδε μπροστά του τον Γκάλη και άρχισε τις… μπουνιές. Η ουσία είναι πως δύο μεγάλοι παίκτες έχασαν την ψυχραιμία τους και πιάστηκαν στα χέρια. #CBRETRO #basketball #fight #legends #retro #famous #story #stories #highlight #basketballneverstops #cb #cbeverywhere

A post shared by CyprusBasket.net (@cyprusbasket) on

Star Balm