Κεφάλαιο “Παύλος Σταυρινίδης”

59

Οι καλοί και ποιοτικοί ψηλοί σπανίζουν ως γνωστόν στην Κύπρο και όσοι εμφανίζονται κατά καιρούς και εμφανίζουν έστω κάποια θετικά στοιχεία στο παιχνίδι τους θα πρέπει να προσέχονται σαν… κόρες οφθαλμών. Αναμφίβολα στη συγκεκριμένη κατηγορία ανήκει ο Παύλος Σταυρινίδης!

 

Παίκτες στο 2.05μ με καλή τεχνική κατάρτιση και εντυπωσιακή σωματοδομή δεν βρίσκεις στις μέρες μας και ο νεαρός αποτελεί ένα ανεκμετάλλευτο όπλο μέχρι στιγμής που μπορεί να πετύχει πολλά περισσότερα απ’ όσα έχει δείξει. Ο Κεραυνός που τον πιστεύει πολύ για το μέλλον, αποφάσισε πολύ σοφά να τον παραχωρήσει δανεικό για να πάρει χρόνο συμμετοχής και να συλλέξει εμπειρίες, δουλεύοντας πάνω στις αδυναμίες, καθώς στον Στρόβολο με την πίεση του πρωταθλητισμού θα έπαιζε απειροελάχιστα.

Η περσινή χρονιά του με την ΕΘΑ ήταν άκρως ενθαρρυντική. Ο Γιώργος Μπιτζάνης του έδωσε σοβαρό ρόλο στη φροντ λάιν του, αφήνοντάς τον κατά μέσο όρο 15.5 λεπτά στο παρκέ και παρότι επιθετικά θα μπορούσε να κάνει περισσότερα από τους 2.5 πόντους του, αμυντικά ήταν σε αρκετά ματς αμυντικός “ογκόλιθος” και μάλιστα σε παιχνίδια-φωτιά. Αποκορύφωμα ήταν η επιβλητική του εμφάνιση στο Κίτιον κόντρα στον ΑΠΟΕΛ με αντιπαλο τον Φιλντς. Συν τοις άλλοις, μάζευε 2.2 ριμπάουντ κατά μέσο όρο ανά ματς και άφησε υποσχέσεις για το μέλλον.

Φέτος, παραχωρήθηκε στην Ομόνοια του Νικόλα Παπαδόπουλου, όπου ναι μεν έπαιξε σε αρκετά παιχνίδια, όμως ο χρόνος συμμετοχής του έπεσε σχεδόν στο μισό (8 λεπτά ανά ματς), όπως και τα στατιστικά του (1.4 πόντοι, 1.1 ριμπάουντ ανά παιχνίδι). Στους “πράσινους” πήρε ευκαιρίες, αλλά δεν έκανε το βήμα παραπάνω που περιμέναμε και μένει να δούμε ποιο θα είναι το επόμενο βήμα του.

Οι πληροφορίες μας αναφέρουν ότι θα μετακομίσει στις ΗΠΑ για να συνδυάσει μπάσκετ με σπουδές σε κάποιο κολέγιο, κάτι που ενδεχομένως να τον βοηθήσει πολύ. Τα προσόντα του είναι “σκανδαλώδη” για να μην αξιοποιηθούν, έστω κι αν χρειαστεί χρόνος. Είναι ένας από τους μελλοντικούς “πύργους” της Εθνικής και με κατάλληλη καθοδήγηση και στήριξη μπορεί να περάσει στο επόμενο επίπεδο. Ήδη, εξάλλου, ο Λίνος Γαβριήλ δεν έχει διστάσει να τον καλέσει και να τον ρίξει μάλιστα στη “φωτιά” σε επίσημα παιχνίδια, καθώς υπολογίζεται μελλοντικά, ενώ ο Χριστόφορος Λειβαδιώτης που έχει δουλέψει αρκετά μαζί του γνωρίζει τι potential έχει και σκοπεύει να τον αξιοποιήσει όταν θα είναι έτοιμος.