Κορωνοϊός στην Ιταλία: Εικόνες «αποκάλυψης» στο νοσοκομείο του Μπέργκαμο (vid+pics)

0

Σοκ προκαλεί ένα βίντεο με τις εικόνες, αλλά και τις μαρτυρίες όσων νοσηλεύονται στο νοσοκομείο του Μπέργκαμο λόγω του κορωνοϊού.

 

Ένα συγκλονιστικό ρεπορτάζ από το νοσοκομείο Papa Giovanni XXII του Μπέργκαμο, το πιο επιβαρυμένο νοσοκομείο της Ιταλίας, στην πιο σφοδρά πληγείσα πόλη της χώρας, μετέδωσε το Sky News, με τις εικόνες και τις μαρτυρίες να προκαλούν σοκ στον θεατή.

«Όλοι είχαμε ακούσει τι συνέβαινε εκεί μέσα, αλλά δεν είχε επιτραπεί σε κανέναν δημοσιογράφο να το δει με τα μάτια του, μέχρι τώρα. Η πόλη του Μπέργκαμο μας προσκάλεσε προκειμένου να δείξουμε σε όλους πόσο επείγουσα και πρωτοφανής είναι αυτή η καταστροφική κατάσταση», αναφέρει ο δημοσιογράφος του τηλεοπτικού δικτύου. Και τονίζει: «Θέλουν να το δείτε. Θέλουν ο πληθυσμός των διαφόρων χωρών να κρίνει την απόκριση των κυβερνήσεών τους. Επειδή δεν μπορεί πλέον να χρησιμοποιείται ως δικαιολογία ότι κανείς δεν γνώριζε. Η Ιταλία δεν γνώριζε. Τώρα όλοι οι άλλοι γνωρίζουν». Οι περιγραφές της κατάστασης στο Κεντρικό Νοσοκομείο του Μπέργκαμο από τον ρεπόρτερ επιβεβαιώνουν τα όσα ακούγαμε τις τελευταίες εβδομάδες για την απεγνωσμένη μάχη χωρίς επαρκή όπλα που δίνουν οι επαγγελματίες υγείας της Ιταλίας. Πλάνα της κάμερας δείχνουν κρεβάτια στοιβαγμένα σε διαδρόμους, με ασθενείς που αγωνίζονται να πάρουν ανάσα. Ασθενείς που κανονικά θα έπρεπε να βρίσκονται στην Εντατική, αλλά δεν έχουν φτάσει ακόμα στο χείλος του θανάτου, προκειμένου να τους δοθεί μια κλίνη στην υπερπλήρη ΜΕΘ!

«Οι ασθενείς είναι πολύ εξασθενημένοι για να μιλήσουν και, μέσα στον θόρυβο του χώρου και το αδιάκοπο θόρυβο από τις συσκευές παρακολούθησης καρδιακής λειτουργίας και τους αναπνευστήρες, είναι σχεδόν αδύνατο να διακρίνεις τι λένε», αναφέρει ακόμη ο ρεπόρτερ, σημειώνοντας ότι κανείς δεν περίμενε ότι η κατάσταση θα γινόταν τόσο δραματική στο νοσοκομείο τόσο γρήγορα και επαναλαμβάνοντας αυτό που φωνάζουν καθημερινά οι επαγγελματίες Υγείας στην Ιταλία, ότι δηλαδή ο κορωνοϊός δεν είναι σαν τη γρίπη, αφού σκοτώνει εκατοντάδες κάθε μέρα!

Οι γιατροί του νοσοκομείου, το οποίο έχει «γονατίσει» από τον κορωνοϊό παρότι ένα από τα καλύτερα της Ευρώπης, περιγράφουν στον ρεπόρτερ την αγωνία τους αλλά και την ανησυχία που τους μεταφέρουν συνάδελφοί τους από άλλες χώρες, που προσπαθούν να προετοιμαστούν για ίδιες καταστάσεις. Το μήνυμα όλων των γιατρών και νοσηλευτών του ιταλικού νοσοκομείου προς τη Βρετανία αλλά και άλλες χώρες είναι το ίδιο: Προχωρήστε άμεσα σε απόλυτο lockdown.

Όπως λένε, αυτός είναι ο μόνος τρόπος να επιβραδυνθεί ο ιός. Όχι να ηττηθεί… να επιβραδυνθεί.

Η κατάσταση είναι πολύ σοβαρή, εδώ μιλούν για Αποκάλυψη, καταλήγει ο δημοσιογράφος, επισημαίνοντας ότι το Μπέργκαμο θέλει να στείλει ένα απλό αλλά σημαντικό μήνυμα στον κόσμο: «Ετοιμαστείτε».

Πηγή: protothema.gr

Green Bungalow