Κώστας Στυλιανού: Γαλόνια από μπάσκετ και σκοράρισμα!

0

Ο Κώστας Στυλιανού είναι ένας από τους πιο σπουδαίους παίκτες που έχει αναδείξει ποτέ, η Κυπριακή καλαθόσφαιρα!    

 

Άλλωστε, μη ξεχνάμε ότι ο Στυλιανού είχε τιμήσει την καλαθοσφαιρική Κύπρο και στην Ελλάδα, ειδικά τότε που είχε φορέσει τη φανέλα του Άρη (που… παραλίγο να τη φορούσε και ο γιος του, Νίκος) και ο λόγος που είχε καταφέρει να σταθεί σε μιαν Ελληνική ομάδα με τόσες απαιτήσεις (ειδικά, την εποχή εκείνη) δεν ήταν μόνο το ταλέντο, αλλά και η προσωπικότητα του!

Δυνατό σημείο του Κώστα Στυλιανού, ήταν το περιφερειακό σουτ και μάλιστα επί τούτου, υπάρχει και μια εντυπωσιακή ιστορία!

Όταν επανήλθε στην Κύπρο και αγωνιζόταν στην ΑΕΚ, το γούρι της ομάδας, ήταν σε κάθε παιχνίδι, ο Κώστας να επιχειρεί το πρώτο σουτ του αγώνα για την ομάδα του και αυτό, να είναι για τρεις πόντους!

Δεν έφθαναν δηλαδή τα… πλάνα του εκάστοτε προπονητή στην ενοποιημένη ομάδα για τον αντίπαλο, τις τακτικές κλπ, έπρεπε να κατάστρωνε πλάνο για να μη χανόταν το… γούρι!

Ωστόσο, ως συνήθως το πλάνο και εφαρμοζόταν και είχε και το ποθητό αποτέλεσμα!

Σημειώνεται δε, ότι στην ΑΕΚ φορούσε το 10, ενώ στη συνέχεια όταν πήγε στον ΑΠΟΕΛ, εκεί πήρε τη φανέλα με το 6.

*Το «on the air dunk» του Darrel Armstrong για τον Κώστα Στυλιανού!

Κλείνοντας, θα ήταν πολύ ωραίο να θυμίσουμε και το πρόσφατο… «κάρφωμα» του Darrel Armstrong για τον άλλοτε συμπαίκτη του, καθώς όταν έπαιζαν και οι δυο στον Πεζοπορικό, ο Στυλιανού… κάπνιζε μέσα στα αποδυτήρια και το παράδειγμα του, ακολουθούσε και ο… Τζον Νιούμαν, ο προπονητής της ομάδας!!!

Θυμίζουμε ότι ο Darrel Armstrong, είχε αναφέρει την ιστορία, κατά τη διάρκεια της εκπομπής μας “Όλα στη φόρα”!

Ο Darrel Armstrong, τους… έδωσε κανονικά, αλλά στη συνέχεια συνεχάρη τον Κώστα, επειδή σταμάτησε το κάπνισμα και εμείς, μη θέλοντας να μείνουμε… αμέτοχοι σε αυτήν την ιστορία, ο λόγος που επιλέξαμε τη συγκεκριμένη φωτογραφία για το αφιέρωμα στον Κώστα, είναι επειδή έκοψε το τσιγάρο!

Είναι η φωτογραφία από το περσινό μας τουρνουά 2Οn2, όπου ο Κώστας Στυλιανού, μας τίμησε με τη συμμετοχή του!

Star Balm