Κρις Μερκούρη: Η μαθουσάλας της Γυναικείας καλαθόσφαιρας!

0

Αν υπάρχουν κάποιες κοπέλες από τον καλαθοσφαιρικό μας χώρο, που δεν μπορώ να βρω ψεγάδι, τόσο στο αγωνιστικό, όσο και στο κομμάτι του χαρακτήρα, ανάμεσα σε αυτές, είναι και η Χρυστάλλα ή (πιο γνωστή) Κρις Μερκούρη, με την οποία είχα πρωτογνωρισθεί, όταν το 2000, είχα ταξιδέψει με την Εθνική Γυναικών στο Νταρουβάρ της Κροατίας.

Blue Island
 

Ήδη από εκείνη την εποχή, η Χρυστάλλα Μερκούρη, ήταν μια καταξιωμένη παίκτρια στο χώρο της Κυπριακής καλαθόσφαιρας και αυτό άλλωστε, αποδεικνύεται και από το γεγονός ότι ήταν μέλος της Εθνικής μας ομάδας!

Ποιος όμως το περίμενε, ότι σήμερα, 20 χρόνια μετά, η Χρυστάλλα εξακολουθεί να είναι παρούσα στις επάλξεις και ενώ κατά τη χρονιά που πέρασε, αγωνίστηκε στον Κεραυνό!

Από τη στιγμή όμως που τα κότσια της, μια χαρά βαστάνε, γιατί να μη συνεχίζει;

Εδώ μιλάμε για απίστευτες αντοχές και όχι μόνο ηλικιακές, αν αναλογισθεί κανείς, ότι είναι και μητέρα τριών παιδιών!

Όμως, συνεχίζει… ακάθεκτη και φαίνεται ότι έβαλε… τρίποντο, με αντίπαλο τον ίδιο το χρόνο!

Η Χρυστάλλα Μερκούρη, εξακολουθεί λοιπόν, να είναι μια από τις καλύτερες μας παίκτριες και ενώ η παρουσία της, στην περσινή μας διοργάνωση 2 on 2 basketball by Stoiximan, ήταν ιδιαίτερα ξεχωριστή!

Πως να μην ήταν δηλαδή, από τη στιγμή που ενώ ακόμα αγωνίζεται, δίκαια θα μπορούσαμε να της απονείμουμε τον τίτλο, ενός εκ των θρύλων της Κυπριακής καλαθόσφαιρας!

«Δεν έχω ακόμα σκεφτεί να αποχωρήσω από την ενεργό δράση και γιατί να το κάνω, αφού με κρατάνε οι δυνάμεις μου»!

Τα λεγάμενα της Χρυστάλλας, αντιπροσωπεύουν στο…. απόλυτο θα λέγαμε, το ότι νίκησε και το χρόνο και επομένως, συνεχίζει ακάθεκτη, παρότι τον Σεπτέμβριο θα πιάσει τα 45!

Εδώ βέβαια τίθεται και ένα θέμα, αν υπήρξε άλλη παίκτρια στο παρελθόν, τουλάχιστον στην Κυπριακή Γυναικεία καλαθόσφαιρα, που να έχει φθάσει σε τέτοιαν ηλικία και ακόμα να αγωνίζεται!

Μιλήσαμε με τη Χρυστάλλα Μερκούρη και πέραν των προαναφθέντων, μας είπε και τα ακόλουθα:

«Αν και νοιώθω ότι είμαι πλήρης μέσα από το οδοιπορικό μου, εν τούτοις κάθε χρόνο αποκτώ ένα νέο κίνητρο, το οποίο πηγάζει μέσα από την αγάπη μου για το άθλημα και ένας ακόμα σημαντικός λόγος, ο οποίος σχετίζεται άμεσα, είναι το ότι, μέσα από όλην αυτήν την πορεία, πιστεύω ότι έχω κερδίσει το σεβασμό του κόσμου στη καλαθόσφαιρα!

Δίχως άλλο, αυτό είναι ένα μεγάλο κίνητρο»!

Star Balm