Ματσεντίδης και Πολεμίτης στο CB για τον τελικό των κοριτσιών

0

Η ώρα της τελικής αναμέτρησης έφτασε! Μετά από ένα αρκετά μακρύ ταξίδι, το Λύκειο Εθνάρχου Μακαρίου Πάφου και το Λύκειο Κύκκου Β’ από την Λευκωσία θα διασταυρώσουν τα ξίφη τους για την κατάκτηση του παγκύπριου σχολικού πρωταθλήματος θηλέων.

 

Σε τέτοια παιχνίδια δεν υπάρχουν φαβορί και αναμένεται να δούμε με μεγάλο ενδιαφέρον τη μάχη που θα λάβει χώρα την Παρασκευή στις 9 το πρωί στο “ουδέτερο” Κίτιον.

Το Cyprusbasket.net σας βάζει στο κλίμα του μεγάλου αγώνα, παραθέτοντας δηλώσεις των προπονητών των κοριτσιών.

Ματσεντίδης: “Παιχνίδι χωρίς φαβορί”

Ο προπονητής του Λυκείο Κύκκου Β’, Μιχάλης Ματσεντίδης, είναι έμπειρος σε τέτοιους αγώνες και θα προσπαθήσει να οδηγήσει τις παίκτριές του στο τρόπαιο. Τι μας είπε για το παιχνίδι;

Αναλυτικά τα λόγια του:

Στο παγκύπριο σχολικό πρωτάθλημα καλαθόσφαιρας συμμετείχαν όλα τα αθλητικά λύκεια και αυτό δείχνει την καλή δουλειά που γίνεται σε αυτή τη προσπάθεια που κάνει το υπουργείο παιδείας.

Στον τελικό παίζουν τα δυο αθλητικά λύκεια της Πάφου και της Λευκωσίας, σε ένα παιχνίδι χωρίς φαβορί. Δίκαια τα δυο σχολεία είναι στον μεγάλο τελικό, γιατί θεωρώ πως είναι οι δυο καλύτερες ομάδες, με παίκτριες και των δύο να είναι μέλη των εθνικών ομάδων. Το σχολείο από την Πάφο θεωρώ ότι έχει ένα μικρό πλεονέκτημα, γιατί όλες οι κοπέλες παίζουν στη ίδια ομάδα σε σχέση με το δικό μας σχολείο, όπου έχουμε αθλήτριες από τέσσερις διαφορετικές ομάδες. Εύχομαι να γίνει ένας καλός τελικός και ο καλύτερος να κερδίσει.

Πολεμίτης: “Ο καλύτερος να κερδίσει”

Η Πάφος έχει αναπτύξει ιδιαίτερα το γυναικείο μπάσκετ στις νεαρές ηλικίες και ο Πάνος Πολεμίτης βλέπει τις παίκτριές του να έχουν μεγάλες πιθανότητες να ανεβάσουν στην κορυφή το Λύκειο Εθνάρχου Μακαρίου…

Αναλυτικά όσα μας είπε:

“Πιστεύω πως ο αυριανός τελικός είναι τόσο σημαντικός, όσο όλοι οι αγώνες που κρίνουν έναν τίτλο και η κάθε ομάδα για τους δικούς της λόγους θέλει να τον κερδίσει. Είναι ιδιαίτερη τιμή για εμάς που εκπροσωπούμε την Πάφο και το σχολείο μας για 2η συνεχόμενη χρονιά, συμμετέχοντας σε έναν παγκύπριο τελικό λυκείων.

Είχαμε θέσει φέτος ως στόχο από την αρχή να δουλέψουμε σκληρά και προχωρήσαμε βήμα-βήμα για να φτάσουμε στον τελικό, τον οποίο και θέλουμε να κερδίσουμε. Έχω απόλυτη εμπιστοσύνη στις αθλήτριές μου και πιστεύω πολύ σε αυτές. Ξέρω ότι θα εφαρμόσουν όλα όσα έχουμε δουλέψει μέχρι τώρα και θα δώσουμε το 100% για να τα καταφέρουμε.

Ελπίζω να γίνει ένας ωραίος Τελικός όπου θα τον απολαύσουν οι μαθητές που θα παρευρεθούν και από τα δύο σχολεία και επειδή το μπάσκετ είναι δίκαιο άθλημα, ο καλύτερος να κερδίσει”.

Green Bungalow