Μπορεί και με 96, μπορεί και με 60 – Η απίστευτη μεταμόρφωση του Κεραυνού και τα δείγματα στο closure

0

Πήρε δύο ματς στο ξυράφι. Στο ένα έφαγε 94, όμως κέρδισε. Στο άλλο έβαλε 60, πάλι κέρδισε.

Του Ανδρέα Κόκκινου
Όπως είχε δηλώσει πρόσφατα και ο Καναδός προπονητής των Ράπτορς -και ένας εκ των κορυφαίων του κόσμου- Νικ Νερς : «Υπάρχουν 1000 τρόποι να κερδίσεις ένα αγώνα, εμείς αρκεί να βρίσκουμε 1 κάθε φορά».
Κάτι τέτοιο ισχύει και για τον Κεραυνό του Χριστόφορου Λειβαδιώτη αφού μέσα σε διάστημα 48 ωρών, σε δύο αγώνες στους οποίους ήταν το μεγάλο αουτσάιντερ κατάφερε να κερδίσει και τους δύο, με το σενάριο να είναι εντελώς διαφορετικό στο κάθε ματς.
Το ματς με τον Γηραίο πήγε ψηλά, πολύ ψηλά για τα δεδομένα και την κρισιμότητα του αγώνα. Χώρια το έξτρα πεντάλεπτο απέναντι σε μία ομάδα με σαφώς μεγαλύτερο βάθος. Πέτυχε όμως 96 πόντους, όσους δηλαδή χρειαζόταν να κερδίσει. Πήρε ότι του έδωσε η ‘αναιμική’ άμυνα του Ηρακλή βάζοντας 18(!) τρίποντα και πήγε στον τελικό.
Στον τελικό τα κόζια άλλαξαν αφού τα ψηλά κορμιά και τα μακριά χέρια των Ολλανδών ‘χάλασαν’ τις περιφερειακές αποστάσεις των Στροβολιωτών. Αποτέλεσμα; 6/27 τρίποντα (22% και κάτι ψιλά) με τον αρχισκόρερ Μπράντον Ροζέλ να τελειώνει με 1/10. Έβαλε 60 πόντους, ή αν προτιμάτε 39 σε 30’ λεπτά. Πως να κερδίσεις έτσι ένα τελικό; Και όμως, οι ερυθροκίτρινοι θύμισαν την Λιμόζ του Μπόζινταρ Μάλκοβιτς προκαλώντας ασφυξία στους ‘ιπτάμενους Ολλανδούς‘ που πέτυχαν 6 πόντους στο τελευταίο 10λεπτο. Αυτά, ούτε σε σχολικό.
Έχει τον τρόπο του λοιπόν και αυτό δε μαθαίνεται, πόσο μάλλον σε 3 βδομάδες προετοιμασίας. Αυτό βγαίνει από μέσα σου και ακόμα και όταν βγει το δύσκολο είναι να το μεταδώσεις κιόλας σε κάποιον που δεν γνώριζες καν πριν από 1 μήνα.
Είπαμε από την Τρίτη το απόγευμα, για να μη μας πούνε και μετά Χριστόν Προφήτες, ΚΕΡΑΥΝΟΣ είσαι… ΜΠΟΡΕΙΣ!
Star Balm