Επί της ευκαιρίας των γενεθλίων του Νικόλα Ιωάννου

0

Προσωπικά, πάντα έχω να λέω, ότι ο Νικόλας Ιωάννου, ήταν και θα είναι ένα από τα καλύτερα παιδιά που γνώρισα στα 31 σχεδόν χρόνια του οδοιπορικού μου στα καλαθοσφαιρικά πράγματα του τόπου μας!

 

Επί της ευκαιρίας λοιπόν, των σημερινών του γενεθλίων, και μαζί με τις απαραίτητες ευχές, αναρτώ το παρακάτω κείμενο, που είχε δημοσιευθεί την 1η Φεβρουαρίου:  

Το κείμενο: 

Νικόλας Ιωάννου: Ότι πιο απλό, τόσο πιο καλό!

“Ψες είχα κάνει ένα μικρό αφιέρωμα στο Νίκο Μιχαήλ, γιατί πιστεύω ότι είναι το λιγότερο που του αξίζει!

Σήμερα, παίρνει σειρά ένας άλλος… Νίκος, αν και για αυτόν, έμεινε συνηθισμένο το Νικόλας!

Για το Νικόλα Ιωάννου λοιπόν ο λόγος, έναν από τους κορυφαίους σκόρερ που ανέδειξε ποτέ η Κυπριακή καλαθόσφαιρα, ένα παιδί που πραγματικά ποτέ δεν είχε δώσει δικαιώματα σε κανέναν!

Ήταν ένας σπουδαίος παίκτης, πάντα χαμηλών τόνων και σαν κύριο προσόν στο χαρακτήρα του, είναι το ότι ξέρει να εκτιμά!

Όταν εγκατέλειψε την ενεργό δράση, μετά από ένα πλούσιο οδοιπορικό στον ΑΠΟΕΛ, επέστρεψε στη γενέτειρα του, τη Λεμεσό, όπου φυσικά και εργάζεται και φτιάχνοντας τη δική του οικογένεια.

Με το «8» στην πλάτη (σήμα κατατεθέν του θα έλεγα), ο Νικόλας Ιωάννου, εκτός από χαμηλών τόνων, είναι και ένα πολύ απλό παιδί, όπως ήταν δηλαδή και το στιλ του παιχνιδιού του!

«Φαρμακερό», όμως ήταν το σουτ του και ειδικά, το περιφερειακό, ενώ και ο τρόπος που αγωνιζόταν, ήταν ντελικάτος.

Έτσι θα τον χαρακτήριζα. Ήξερε όμως πότε θα έβαζε τα χέρια του στη… φωτιά και να αντέχει το βάρος της μπάλας, όταν αυτή… ζύγιζε πολλά κιλά!

Αυτός ήταν και ο συνδυασμός των λόγων που καθιέρωσαν στη συνείδηση (και όχι μόνο των οπαδών του ΑΠΟΕΛ), το Νικόλα Ιωάννου, που αποχωρώντας από την ενεργή δράση, άφησε πίσω του αυτό που πραγματικά μένει, το ήθος”!

Star Balm